Απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων στη Γαλλία


Το Παρίσι αποφάσισε να επαναδιατυπώσει την αντίθεσή του στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου και την απαγόρευσή της πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μία νέα δράση των πολέμιων των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στη Γαλλία ώθησε την κυβέρνηση να επαναδιατυπώσει την αντίθεσή της στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου και την απαγόρευσή της πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η καλλιέργεια του τροποποιημένου υβριδίου Mon810 θα απαγορευθεί από μια νέα ρήτρα, την οποία θα υιοθετήσει η κυβέρνηση «πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου», διαβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Οικολογίας Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ.

Τη Δευτέρα περίπου εκατό πολέμιοι των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων διείσδυσαν σε κέντρο αποθήκευσης της Monsanto στο Τρεμπές (νοτιοδυτικά) και σε ένα υπόστεγο ανακάλυψαν σάκους με υβρίδια αραβοσίτου Mon810, τα οποία έχυσαν στο έδαφος, προτού αξιώσουν «ένταλμα απαγόρευσης κατοχής, κυκλοφορίας και καλλιέργειας» του συγκεκριμένου σπόρου.

Η αναστολή της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, που εφαρμόζει από το 2008 η Γαλλία, πρόσφατα ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου και το Συμβούλιο του Κράτους, την ανώτατη δικαστική αρχή στη Γαλλία.

Ωστόσο, η Γαλλία ανακοίνωσε την απόφασή της να θεσπίσει νέα απαγόρευση, όμως οι αγροτικές ενώσεις φοβούνται μήπως το μέτρο δεν προλάβει να ισχύσει έγκαιρα και οι αγρότες αναγκασθούν να σπείρουν αυτούς τους οργανισμούς.


tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s