Διαδηλώσεις κατά της ACTA και στην Ελλάδα


Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα οργανώνουν διαδηλώσεις κατά της διεθνούς συνθήκης το ερχόμενο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου.

Photo: CyberHades

Εκτεταμένες αντιδράσεις έχουν προκληθεί σε πολλές χώρες της ΕΕ κατά της διεθνούς συνθήκης ACTA για την πνευματική ιδιοκτησία. Μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει κατά της συνθήκης θεωρώντας ότι πλήττονται οι διαδικτυακές ελευθερίες τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stopp-acta έχουν προγραμματιστεί 100 διαδηλώσεις για το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Στην Ελλάδα έχουν οργανωθεί διαμαρτυρίες στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Στην Πάτρα θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου, στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το περασμένο Σάββατο, στη Σλοβενία συγκεντρώθηκαν 2000 άτομα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διεθνή συνθήκη ACTA. Μάλιστα, η πρεσβευτής της Σλοβενίας στην Ιαπωνία δήλωσε ότι δεν είχε πλήρη επίγνωση του τι υπέγραφε, όταν συμφώνησε με τη διεθνή συνθήκη τον περασμένο μήνα.

Η ACTA προτού τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ότι, όπως συνέβη στην Αμερική με τα νομοσχέδια SOPA και PIPA που αποσύρθηκαν χωρίς να ψηφιστούν, έτσι και η ACTA πολύ δύσκολα θα “περάσει” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

ellispoint.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s