Το εγχειρίδιο εκπαίδευσης — «Μνημόνιο καταστολής πλήθους»: Στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών.Τι ισχύει


Ναι υπάρχουν μονάδες καταστολής πλήθους σε στρατιωτικές μονάδες. Ναι έχουν εκπαιδευτεί γι΄ αυτή την αποστολή με βάση εντολές και σχέδια του ΝΑΤΟ. Το Onalert  παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος του εγχειριδίου εκπαίδευσης για τέτοιες αποστολές.

ΟΜΩΣ:


Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οποιοσδήποτε πολιτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις μονάδες για καταστολή πλήθους διαδηλωτών μακρυά από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις,μέσα σε πόλεις και σε διαδηλώσεις.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Όποιος ονειρεύεται τέτοια χρήση απλά κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα σε μια στιγμή που απαιτείται απόλυτη ομοψυχία.


Η ιστορία μας πρέπει να μας διδάσκει ,όχι να μας προκαλεί εμμονές .

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Από το 2005 τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις «καταστολής πλήθους»! Το Onalert, παρουσιάζει το «Μνημόνιο Καταστολής Πλήθους» από το οποίο προκύπτει ότι τα «χακί-ΜΑΤ», έχουν εξοπλιστεί πλήρως με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την αντιμετώπιση διαδηλωτών και έχουν περάσει από μεθοδική εκπαίδευση.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι δυνάμεις. Θα περιοριστούν μόνο πέριξ των μονάδων ,όπως υποστηρίζουν Έλληνες και νατοϊκοί αξιωματούχοι ή τώρα που η   Συμμαχία   –με βάση όσα αποφασίστηκαν στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας – θα μπορεί να επεμβαίνει και σε περιοχές που υπάρχει «κοινωνική αναταραχή» ,θα «δίνουν ένα χεράκι βοήθειας» στους αστυνομικούς.Οι Έλληνες αξιωματικοί είναι κατηγορηματικοί ότι ισχύει το πρώτο.

Η ανάγκη δημιουργίας τμημάτων καταστολής πλήθους,προέκυψε από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν τον Μάρτιο του 2004 στο Ουρόσεβατς. Έλληνες αλλά και στρατιώτες άλλων χωρών δέχτηκαν επιθέσεις από έξαλλους διαδηλώτες και η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αμηχανία στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Αμηχανία που σε κάποιες περιπτώσεις ξένων αποστολών οδήγησε σε χρήση υπέρμετρης βίας,ακόμη και πυροβολισμών. Με αυτή την αφορμή το ΝΑΤΟ ,αποφάσισε να εκπαιδεύσουν όλες οι χώρες-μέλη ειδικά τμήματα που θα αναλαμβάνουν τέτοιες αποστολές. Αν κάποιοι στο ΝΑΤΟ ,έβλεπαν πιο μακρυά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Το Μνημόνιο υπογράφτηκε στις 17 Ιουνίου 2005.Μ΄ αυτό το κείμενο συγκροτήθηκαν άμεσα κατασταλτικές μονάδες στα στρατόπεδα Στρατονομίας και σε όποια στρατιωτική εγκατάσταση είχε άμεση ή έμμεση σχέση με το ΝΑΤΟ. Το ίδιο συνέβη και στο Κόσσοβο,αλλά και όπου αλλού υπάρχουν ανεπτυγμένες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στην εισαγωγή του Μνημονίου διαβάζουμε:

«Μετά τα γεγονότα της 17ης Μαρτίου του 2004 στην πόλη Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση τμήματος το οποίο θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Οι εθνικοί περιορισμοί που δέσμευαν την εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος με πολίτες άρθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις».

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση όμως είναι ο εξοπλισμός αυτών των στρατιωτικών τμημάτων καταστολής. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το Onalert άνδρες αυτών των μονάδων μπορούν να φέρουν ως οπλισμό:

.

• Ακουστικά μη φονικά όπλα, που προκαλούν προσωρινή κώφωση.
• Μικροβιακά μη φονικά όπλα που παραλύουν το διαδηλωτή.
• Χημικά μη φονικά όπλα.
• Ηλεκτρομαγνητικά μη φονικά όπλα, με επίδραση στα νευρικά συστήματα στήριξης του σώματος.
• Μη φονικά όπλα κινητικής δύναμης (μετάδοση ικανοποιητικής ορμής στο σώμα του προσβαλλόμενου διαδηλωτή για να ζαλιστεί σοβαρά).
• Μη φονικά όπλα που προκαλούν προσωρινή τύφλωση.

Ο κατάλογος του οπλισμού τους είναι ανεξήγητα μακρύς. Επίσης αίσθηση προκαλεί η σύνθεση των διμοιριών καταστολής καθώς περιλαμβάνει και ένοπλους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο ελεύθεροι σκοπευτές. Επίσης ένας…χειριστής βιντεοκάμερας για να μαγνητοσκοπεί τους διαδηλωτές. Προβλέπεται επίσης η παρουσία ενός τζιπ τύπου Χάμερ,ενός τεθωρακισμένου οχήματος Μ 113 και ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Οι διμοιρίες καταστολής πλήθους κάνουν πολύ συχνά ασκήσεις με σενάρια που έχουν να κάνουν με πλήθη εξαγριωμένων διαδηλωτών τα οποία «πολιορκούν» στρατόπεδα. Η χρησιμότητα τους για τέτοιου είδους αποστολές είναι κατανοητή .Από εκεί και πέρα όμως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα προέκυπτε αν πάνω στην απελπισία μιας κυβέρνησης,γινόταν δεκτή η εισήγηση κάποιου μέλους της για ενεργοποίηση του άρθρου 48 «Περί Πολιορκίας» και η «έξοδος» των «χακί-ΜΑΤ» από τα στρατόπεδα .

Τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, φθάσαμε απ΄ ότι φαίνεται πολύ κοντά σ΄ αυτό το σημείο. Ευτυχώς επικράτησε η ψυχραιμία.Πρέπει να επισημανθεί ότι οι πλέον ψύχραιμοι και κάθετα αρνητικοί ακόμη και στο να συζητήσουν ενδεχόμενο χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους της Αθήνας ήταν οι στρατιωτικοί και αυτό είναι το πλέον παρήγορο. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ.Γράψας αντέδρασε οργισμένα ακόμη και στην φήμη που είχε διασπαρεί εκείνη τη νύχτα στη πρωτεύουσα,κάνοντας σαφές ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση για χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στην καταστολή των επεισοδίων.

onalert.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s