ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2: ΜΕΙΟΝ 250 ΕΚΑΤ. €, ΤΕΛΙΚΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ


Πάνω από 250 εκατ. ευρώ θα είναι τελικώς* οι απώλειες για δήμους και περιφέρειες μετά την ψήφιση** τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μνημονίου 2. Συγκεκριμένα, εκτός από τα 140, τελικώς, της ΣΑΤΑ*** στα οποία είχε αναφερθεί η aftodioikisi.gr, από την Αυτοδιοίκηση περικόπτονται επίσης:

50 εκατ. ευρώ από τα 600,4 εκατ. ευρώ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των περιφερειών για τα οποία γίνεται προσπάθεια να αφορούν λειτουργικές και όχι επενδυτικές δαπάνες.

61 εκατ. ευρώ από την κατά 50% μείωση των 20.000 συμβασιούχων σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες. Ήδη πάντως, έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, έχει επιτευχθεί συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας ώστε οι 3.000 από τις 10.000 που πρόκειται να φύγουν να καλυφθούν από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, γεγονός που επιτυγχάνει για φέτος εξοικονόμηση 23 εκατ. ευρώ.

4 εκατ. ευρώ από το κόψιμο των αποζημιώσεων των αιρετών (περιφέρειαρχες, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων) για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των περιφερειακών ή δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών, καθώς και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων ή των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν. 3852/2010 των περιφερειών (όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 1 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών).

Να σημειωθεί ότι μετά τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και των εκπροσώπων της ΕΝ.Π.Ε. και της ΚΕΔΕ, καταργήθηκε το πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προέβλεπε σημαντική μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων και, σύμφωνα με πληροφορίες εξοικονομούσε 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

anparatiritis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s