TEDxThessaloniki 2012: «Το Θάρρος να Δημιουργείς»


Η ομάδα του TEDxThessaloniki ανακοίνωσε το θέμα και την ημερομηνία του TEDxThessaloniki 2012 την Πέμπτη 9.02.2012 στο Dynamo project space. Εκεί βρέθηκαν, δημοσιογράφοι, εθελοντές και φίλοι του TEDxThessaloniki. Το TEDxThessaloniki 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2012  και πάλι στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και το θέμα του είναι: “Το Θάρρος να Δημιουργείς” (The courage to create).

Το TEDxThessaloniki έχει γίνει πλέον θεσμός. Εκατοντάδες ανήσυχοι TEDxSters απ᾽ όλη την Ελλάδα ανυπομονούν για τη φετινή διοργάνωση, όπου για άλλη μια χρονιά διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.Οι ομιλητές θα διηγηθούν ιστορίες και θα αναλύσουν ιδέες που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε σε τι συνίσταται το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η τυφλή πίστη. Tι είναι αυτό που χρειάζεται προκειμένουνα δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής παρά τις πιθανές αντιξοότητες, είτε πρόκειται για την καθιέρωση μίας καινοτόμου οικονομικής θεωρίας, είτε για τη συγγραφή ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος μετά από μακρόχρονη έρευνα, είτε για τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας δημόσιας πολιτικής ή την έναρξη μίας επιχείρησης την στιγμή που οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά την εγκρίνουν; Θ᾽ ακούσουμε ανθρώπους που τα κατάφεραν λόγω της ακλόνητης προσήλωσης τους στον αγώνα και το όνειρό τους.

Επιλέξαμε αυτό το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, όπου νοοτροπίες, συμπεριφορές και δεδομένα αλλάζουν, χρειαζόμαστε θάρρος για να προχωρήσουμε στο άγνωστο, να δημιουργήσουμε, να διαμορφώσουμε τη νέα εποχή που έρχεται. Για όλους εμάς το θάρρος να δημιουργείς είναι το θάρρος να  κάνεις όνειρα και να πιστεύεις σ᾽αυτά, ν᾽ αντιλαμβάνεσαι τις συγκυρίες, ν᾽ αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, να συνεισφέρεις στο ευρύτερο σύνολο. Είναι το θάρρος να προχωράς με αισιοδοξία για όσα πιστεύεις και παρά, τις όποιες αντιξοότητες, να τα καταφέρνεις.

Κάθε ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές μας έχει διακριθεί στον τομέα του ακριβώς γιατί διαθέτει το θάρρος να δημιουργεί. Στις 12 Μαΐου θα ανέβουν στη σκηνή του Ολύμπιον δημιουργικές προσωπικότητες από τους τομείς της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας, των τεχνών, της οικολογίας, του εθελοντισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

H ομάδα του TEDxThessaloniki εργάζεται συστηματικά για μια ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εκατοντάδων TEDxsters φίλων μας σε όλη την Ελλάδα.

TEDxBalkans organizers workshop

Η ομάδα του TEDxThessaloniki ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια συνάντηση εργασίας διοργανωτών TEDx απ᾽όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία μας αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το TED και, έτσι, τον Μάιο θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Θεσσαλονίκη διοργανωτές TEDx από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία και φυσικά από τις υπόλοιπες TEDx διοργανώσεις της Ελλάδας

Σκοπός μας είναι ν᾽ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία γύρω από τη διοργάνωση των TEDx, αλλά και ιδέες για κοινές δράσεις στο μέλλον. Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την πρωτοβουλία, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη τέτοια διοργάνωση στην περιοχή μας και γίνεται με πρωτοβουλία μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γιατί έχει ξεχωριστή σημασία νέοι δημιουργικοί άνθρωποι απ᾽όλα τα Βαλκάνια να συναντιούνται και να συνεργάζονται με ένα κοινό σκοπό: να προωθήσουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, να διαμορφώσουν το μέλλον της περιοχής μας με άξονες την καινοτομία, την πρωτοπορία, τη δημιουργική ανατροπή σε κάθε τομέα

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά από το TEDxThessaloniki 2012, την Κυριακή 13 Μαΐου και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις για κάθε τομέα της διοργάνωσης ενός TEDx και συζητήσεις.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη συνεισφορά μας στο θεσμό των TEDx, αλλά και γιατί  στο πλαίσιο της φιλοξενίας μας θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τη Θεσσαλονίκη

Στο επόμενο διάστημα θα σας ενημερώνουμε για τους ομιλητές και το πρόγραμμα του TEDxThessaloniki 2012. Σας έχουμε επισυνάψει δύο φωτογραφίες και την παρουσίαση του TEDxThessaloniki 2012. Περισσότερες φωτογραφίες και όλα τα νέα μας μπορείτε να βρείτε στοMedia Kit που έχουμε φτιάξει ειδικά για εσάς στην ιστοσελίδα μας.

Με νέα που αξίζει να διαδοθούν

Η ομάδα του TEDxThessaloniki.

kala-nea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s