Σάλος για το όνομα του βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ


Κατέθεσε τα χρήματα το Μάιο του 2011 σε ελβετική τράπεζα

Επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, να σταλούν όλα τα στοιχεία για τον βουλευτή, που φέρεται να κατέθεσε, τον Μάιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελβετική τράπεζα, απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το «Πόθεν έσχες» των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολούδης είχε αναφέρει το γεγονός με τον βουλευτή, χωρίς να τον κατονομάσει, χθες, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής.

Παράλληλα, ο κ. Αργύρης αναμένεται να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νικολούδη, τον οποίον αναζήτησε προκειμένου να αποσαφηνιστούν ορισμένες λεπτομέρειες.

«Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011», δήλωσε ο κ. Αργύρης.

Το θέμα συζητιέται από χθες, έντονα, στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, ενώ έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, να δώσει η Βουλή το όνομα του βουλευτή, έτσι ώστε να μην αιωρούνται σκιές κατά όλων των βουλευτών.

Ο κ. Νιώτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Θανάση Οικονόμου, Μιχάλη Κατρίνη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Αφροδίτη Παπαθανάση, ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

newsbeast.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s