Την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος προανήγγειλε μέσω του Facebook ο Πάνος Καμμένος.
Διαβάστε την ανακοίνωση που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος μέσω της σελίδας που διατηρει στο Facebook.
«Το πρωί στις 07:00 θα έχετε το όνομα και το σήμα του κινήματος που εσείς χτίσατε με δημοκρατική ψηφοφορία από αυτή την σελίδα.
Στις 09:30 θα αναρτηθεί η Ιδρυτική διακήρυξη όπως 196.400 φίλοι περιγράψατε με δυνατότητα συλλογής υπογραφών για την ίδρυση.
Πρώτοι εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε σημείο αναφοράς του κινήματος στην πόλη σας, στην επαρχία σας , στο νησί σας, στο χωριό σας ,τυπώνοντας από το διαδίκτυο την αφίσα και την ιδρυτική διακήρυξη που θα στείλετε στην διεύθυνση της έδρας στην Καλλιθέα για να καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο.
Δεν έχουμε ανάγκη από χρηματοδότες, από διαφημιστές από επαγγελματίες της πολιτικής .
Κάνουμε κέντρο το σπίτι ,το γραφείο,το αυτοκίνητο ,το καίκι , τον χώρο δουλειάς μας , το καφενείο.
Και θα τους νικήσουμε.
Ευχαριστούμε τους ανώνυμους και επώνυμους Μπλόκερς.
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»
——————————————————
Όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook πριν απο μια ώρα περιπου, το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες».
Το σήμα και την ονομασία του κινήματος συνοδεύει ένας χαιρετισμός από τον ανεξάρτητο βουλευτή της Β’ Αθηνών που αναφέρει:
«Καλημέρα,
Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε
Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»
ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ!…..
Κυριες, -οι,
Σε μία ευνοούμενη δημοκρατία πάντοτε υπάρχουν λύσεις, μετά την αναγγελία των αξιωματικών μας, οτι θα προβούν σε δικό τους φορέα, αλλά όλοι δικαιούνται να κανουν το δικό τους κόμμα ή κίνημα. Απο την άλλη πλευρά για να κάνεις κίνημα ή κόμμα δεν είναι τίποτα, όταν διαθέτεις το χρήμα. Διότι πολιτική σημαίνει χρήμα και φυσικά εάν υπάρχει; Ακόμα και η Μειονότητα στην Θράκη έχει το δικό της κόμμα και τώρα το ενισχύει με καινούρια άτομα και στελέχη. Αυτό δεν λέει τίποτα για εμένα τουλάχιστον, διότι όλα αυτά γίνονται για να αρπάξουν και προκειμένου να είναι μέσα στο παιχνίδι.
Η ιμπεριαλιαστική-σιωνιστική πολιτική είναι: «να διαιρούμε τον κόσμο και να τον διοικούμε». Επομένος, οτιδήποτε μας διαιρεί δεν είναι μόνο επικίνδυνο, αλλά, τι να κάνουμε; Είναι μέσα στα πλαίσια της ανύπαρκτης δημοκρατίας μας. Κατα τα άλλα προβλέπεται και απο το συνταγμα της χώρας μας. Σημασία έχει, άτομα που προτίθενται να γίνουν υπηρέτες του κοινού και να έχουν όρεξη για δουλειά, ούτως, ώστε μέσα απο συλλογικές προσπάθιες να πετύχουμε το Ελληνικό γίγνεσθαι.
Απο την άλλη πλευρά, αφού θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας και είναι διαθέσημοι οι αξιωματικοι μας, οι δημοσιογράφοι, επιστήμονες και απλοί άνθρωποι ακόμα, γιατί πρέπει να κάνουν κόμμα; Δεν είναι καλύτερα μέσα απο τα κόμματα, δηλαδή μέσα απο το υπάρχουν σύστημα να αναδειχθούν και να βάλουν τάξη σ’ αυτό το μπάχαλο που ζούμε.
Τα σημερινά κόμματα σ’ όλο τον κόσμο η σύσταση και η ανακύρηξη τους είναι χωρίς καμία ιδεολογία και γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο. Αφού τα συστήνουν, μετά περιμένουν οδηγίες απο τις Βρυξέλλες. Το τελευταίο καιρό η Ευρώπη των λαών ξέμεινε απο ιδέες, πράξης και απο χρήματα. Γι’ αυτό όλοι τους κοιτάνε πέραν απο το Αντλατικό και γι’ αυτό λέμε: «ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ» και δεν αλλάζει τίποτα πιά!
Η μασονία πουθενά στον κόσμο δεν λειτούργησε αυτόνομα, αλλά πάντοτε μέσα απο το σύστημα. Όπως και οι Εβραίοι δεν λειτουργούν αυτόνομα σε όποια χώρα και εάν βρίσκονται. Είναι πάντοτε ενταγμένοι στο σύστημα. Στην Χώρα μας γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με την Εβραιίκή Κοινότητα και υπάρχει με την Μουσουλμανική; Ακόμα και θετική να είναι η πράξη της Μειονότητας, αρνητικά δημιουργεί στην πλειοψηφία. Το ίδιο είναι και σ’ αυτήν την περίπτωση του κ. Καμμένου. Είναι μειονότητα μέσα στην Ελληνική Κοινωνία και δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα και το ποσοστό, τουλάχιστων για την ώρα.
Είναι πολύ απλό το ζήτημα Κυρίες και Κύριοι, οι Εβραίοι παρόλο που δέχτηκαν τους βανδαλισμούς στο παρελθον, τους κινήγησαν για να τους εξοντώσουν τους ανθρώπους, σήμερα έχουν καλύτερο στάτους μέσα στη Ελληνική Κοινωνία. Όμως, το ίδιο δεν ισχύει για τους Μουσουλμάνους απο την Θράκη, παρόλο που δεν έζησαν αυτά που έζησαν οι Εβραίοι συνάνθρωποι μας σ’ αυτό το τόπο. Διότι, οι συνάνθρωποι μας αυτοί λειτουργούν άψογα, γιατί υπάρχει η υποδομή στην κοινοτητά τους. Που δεν είναι παρά μόνο η παιδεία και μέσα απο αυτήν η αναπτυξή τους σε όλους τους τομείς.
Το προβλημά μας δεν είναι να δημιουργούμε τη γκετοποίηση και την διαίρεση, αφού είδη υπάρχει σ’ αυτό το τόπο μας και αποδείχτηκε επιζήμιο. Εάν μελετήσουμε την Βουλή των Ελλήνων είναι δικηγόροι, γιατροί και επαγγελματίες πολιτικοί. Μέχρι σήμερα λειτουργεί σαν να είναι χαλιφάτο και με την βούλα το δεσποτάδικο σύστημα σ’ αυτό το τόπο μας. Η βουλή δεν εκπροσωπεί (ανα επάγγελμα) το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως δεν εκπροσωπούνται και οι αξιωματικοί, οι αγρότες, οι ναυτεργάτες μας, η τουριστική βιομηχανία μας, …. . Ίσως, γι’ αυτό θέλουν τελευταία όλοι τους να δημιουργήσουν την δικιά τους φωνή στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Τότε, ποιός θα δουλέψει για να πληρωθούν οι καρεκλάδες; Όμως, θα είναι καλύτερα η φωνή να είναι μέσα απο το υπάρχον σύστημα και να δένει με τις αποφάσεις, για το καλό του τόπου, αλλιώς είναι σαν να χτυπάμε ενα βαρέλι που είναι άδειο. Μέχρι σήμερα αυτό καναμε, γι’ αυτό βρισκόμαστε και σ’ αυτη την οδυνηρή θέση ώς Χώρα.
Το 1974 κατά την επιστροφή του λεγόμενου εθνάρχη Καραμανλή απο την Γαλλία, έρχεται ένας δημοσιογράφος Σουηδός απο την Σουηδία για να παρακολοθήσει τα γεγονότα. Αφού έμεινε και έζησε τα γεγονότα μαζί μας, κάποια ώρα επιστρέφει στην Χώρα του. Τον ρωτάνε: « Τι είδες, τι έζησες και πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα;» και χωρίς πολύ σκέψη απαντάει: « Στην Ελλάδα είδα και διαπίστωσα, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζονται κανέναν πρόεδρο, κανέναν ηγέτη και είναι όλοι ίδιοι, αλλά λειτουργούν εγωϊστικά και αυτόνομα. Την ημέρα που θα το καταλάβουνε και όποτε γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι πάλι εκείνη του Μεγ. Αλεξάνδρου ή το Βυζάντειο».
Σκόπος μας πιά, πρέπει να είναι να συλλέξουμε τους κατάλληλους για την κατάλληλη θέση, αφού υπάρχουν αξιωματικοί, αγρότες, απλοι άνθρωποι, αγνοούμενοι επιστήμονες, εξειδικευμένα και ελεύθερα μυαλά και τίθενται στην λαίκή βούληση, γιατί να μην πάρουν τη θέση που τους ανήκει, ώστε να οικοδομήσουμε απο την αρχή και συλλογικά αυτό το τόπο μας. Να τελειώνει αυτό το μπάχαλο σ’αυτό το τόπο, γιατί δεν πάει άλλο!
Η χούντα δεν ξέρω για Εσάς τι έκανε, αλλά για εμάς (– τα Πομακοχώρια της Ξάνθης είδαν σχολεία, δρόμους και ενταχθήκαμε για πρώτη φορά στο χώρο εργασίας και εκτός παραδοσιακής εργασίας), σε χρόνο μηδέν έκανε έργα και μάλιστα έργα υποδομής. Εάν δεν ήταν η χούντα, ίσως ακόμα να μην είχαμε δρόμο για το χωριό μας και ας είναι η πιό πλούσια κοινότητα της Ξάνθης. Γιατί υπάρχουν οι ιαματικές πηγές, αλλά που πάνε όλα τα έσοδα αυτά; Επομένως, πρέπει να υπάρχει και έλεγχος στα έσοδα μας. Διότι, εκεί που δεν υπάρχει είναι άλλο, αλλά και εκεί που υπάρχει δεν αλλάζει και τίποτε.
Ώστε το κόμμα του κου Καμμένου που είναι κομμένο απο τώρα, διότι αναγγέλθηκε και έγινε η ανακήριξη του, μέσα απο ένα σύστημα ηλεκτρονικό, λές και είμαστε ρομπότ οι άνθρωποι, που αυτό δεν σημαίνει οτι ιδρύθηκε. Αφού, αυτό που έκανε όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε και δεν είναι τίποτε το σοβαρό. Τα κόμματα ιδρύονται στους δρόμους, στις πλατείες και με αγώνα. Όταν και όποτε ιδρυθεί υπο τέτοιες συνθήκες, θέλω και πιστεύω ότι θα είναι δημοκρατικό και για όλους τους Έλληνες. Διότι, ο μέχρι χθεσινός πρόεδρος του της Ν.Δ. όταν είχε την Πολιτική Άνοιξη, εμάς δεν μας ήθελε, γιατι ήμασταν Μουσουλμάνοι. Με αποτέλεσμα γνωστό.
Φιλικά,
Μεχμέτ Ιμάμ,
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσούλμάνων στην Ελλάδας,
«Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr
Tο κίνημα Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκε στους ηλεκτρονικούς δρόμους όπως λες διότι εκεί μόνο κατάφερε να κρατήσει επαφή με χιλιάδες λαού που επιζητούσαν ένα τέτοιο κίνημα. Οι αγώνες τους Καμμένου για Ελληνισμό και πατρίδα είναι αναγνωρισμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσωπικά είμαι ένθερμος θαυμαστής του και υποστηρικτής του. Μακάρι να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων εμάς που πιστεύουμε σε αυτόν αλλά και αυτών που δεν τον υποστηρίζουν.
Σχετικά με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, πιστεύω πως έχουν γίνει τεράστια εγκλήματα από το Ελληνικό Κράτος. Όμως το χειρότερο κακό στην περιοχή, το κάνει το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο προσπαθεί να δράσει ( … και τα καταφέρνει) ως κράτος εν κράτη, με καθαρά διασπαστικούς και διαχωριστικούς σκοπούς. Τα μαρτύρια που τραβούν οι Πομάκοι είναι πασίγνωστα καθώς και η τρομοκρατία που υφίστανται από το εν λόγω προξενείο διότι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες μουσουλμάνοι. Και εκεί είναι το έγκλημα του Ελληνικού κράτους. Έπρεπε να είναι δίπλα στον Έλληνα μουσουλμάνο και να τον εντάξει σε όλες τις κρατικές δομές, με παράλληλη δράση την απομάκρυνση εξτρεμιστικών στοιχείων που θεωρούν πως ο ΄καθε μουσουλμάνος δεν είναι Έλληνας αλλά Τούρκος. Κοινώς και η μουσουλμανική μειονότητα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση. Διότι το να τριγυρνάνε Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα φορώντας μπλουζάκια με την δήθεν σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, δεν είναι και ότι καλύτερο΄
Φιλικά πάντα,
Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σου και σε ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σου
«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?»
Είναι γνωστό ότι στη Χώρα μας υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι του κοινωνικού συνόλου, αλλά ούτε της διοικούσας ομάδας. Ιστορικά αποδεδιγμένο έζησαν και ακόμα συνεχίζουν να ζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα τους. Ώς λαός, ώς έθνος, αλλά και ώς απλούς συνανθρώπους σ’ αυτή την κοινωνία τους αποκαλούμε μειονότητα. Παρόλο που είμαι ένα μέλος και προέρχομαι απο τους «Άλλους» σ’ αυτο το τόπο είμαι εναντίον και αλεργικός σ’ αυτην την λέξη που λέγεται «μειονότητα». Η λέξη μειονότητα, απο μόνη της σημαίνει διάκριση για εμένα και είναι μία πινακίδα της υποταγής τάξης, σε μία ελεύθερη κοινωνία.
Αυτό το ζήτημα – θέμα εξετάζοντας του απο την ημέρα που έχω καταλάβει τον εαυτό μου, την απάντηση σε μια ερώτηση «πως πρέπει να αυτοπροσδιορίζομαι ή να αυτοαποκαλούμαι» πρέπει από την ημερήσια διάταξη μας ως χώρα, ως έθνος και ως Ελληνική Κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες να το κλείσουμε και να το κλείσετε:
Ας αφήσουμε το εθνικιστικό και τη συναισθηματική του ρητορική κατά ένα μέρος, υπό το φώς των οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, και τη λογική νοημοσύνη, μια λογική απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να είναι:
Όποιος αισθάνεται Έλληνας και ο ίδιος στο μυαλό του σκέφτεται και αισθάνεται σαν Έλληνας και χωρίς καμία αμφιβολία, «είμαι Έλληνας» που δηλώνει, για εμένα είναι Έλληνας. (Είμαι ένας από αυτούς. Επειδή γεννήθηκα στα Πομακοχώρια της Ξανθης και το γένος μου προέρχεται απο τους Πομάκους και τα γονίδια μου ακόμα είναι Πομακικής. Αλλά δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι οι πρόγονοι μου ότι ηταν Πομάκοι και Μουσουλμάνοι. Διότι είναι άγνωστο. Ένας με θεωρεί Ελληνας Πομάκος, ο άλλος με θεωρεί Τούρκος Πομάκος και ο άλλος Βούλγαρος Πομάκος. Τελικά, όλοι τους αποφασίζουν για εμένα, αλλά χωρίς εμένα. Όμως, εγώ ξέρω ότι δεν είμαι μπάζομα, μάζομα, πρόσφυγας-μετανάστης και ισόγαμπρος σ’ αυτο τόπο. Είμαι Πομάκος, είμαι Θρακιώτης, είμαι Ροδοπαίος και πάν απ’ όλα είμαι Έλληνας και Ευροπαίος. Μπορεί να μην είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά είμαι Ελληνας στην άνω ταυτότητα μου και πιστεύω στο Ισλάμ.
Μέχρι εδώ καλά είναι, αλλά, ένας που δηλώνει «εγώ δεν αισθάνομαι τον εαυτό μου ως Έλληνας» είμαι «ΡΟΜ», είμαι Τούρκος, είμαι Ηπειρώτης, είμαι Σαρακατσάνος και είμαι Βλάχος που λένε μέλη της Ελληνικής Κοινωνιας τι θα γίνει μ’ αυτους;
Αυτοί που φέρουν την ταυτότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς ο ίδιος αισθάνεται οτι ειναι Πακιστανοός, ή Αιγύπτιος, ….κα. . Επίσης, σε αυτή τη χώρα που έχουν αποκτήσει ακίνητα, εχουν δημιουργήσει την οικογένεια τους, τους φίλους και έχουν μια θέση καριέρας σ’ αυτο τόπο και μιλάνε την Ελληνική Γλώσσα πώς πρέπει να αυτοχαρακτηρίζουν των εαυτό τους ή πως πρέπει να τους αποκαλούμε;
Για τους ανθρώπους αυτούς θα λέμε, είναι πολίτης της Ελλάδας ή με επίθετα και ορισμούς της Ελληνικής προέλευσεις τους, που δεν έχουν καμιά σχέσει με την πραγματικότητα, έτσι δεν είναι; Αλλιώς και διαφορετικά, πρέπει να λέμε και να χαρακτηρίζονται Ελληνας της Ελλάδας, Τούρκος της Ελλάδας, ΡΟΜΑ της Ελλάδας, Πομάκος της Ελλαδας, Βλάχος της Ελλαδας, Πακιστανός της Ελλαδας, …κα. είναι σωστό αυτό ή πρέπει να το πεί; Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει διεθνές όρο και χρησημοποιήται, προκειμένου να καθοριστεί η εθνικότητα και ή διεθνής κοινή γλώσσα για να εκφραστει η Πατρίδα του που είναι στα Αγγλικά. Όλες οι χώρες του κόσμου «Greeks ή Greece» λένε, που σημαίνει Έλληνες υπηκόοι και αντί η λέξη που εκφράζει «Πομάκος της Ελλάδας», ή «Τούρκος της Ελλάδας» ή «Βλάχος της Ελλάδας» ή Πακιστανός της Ελλάδας», ή Ελληνες της Ελλάδας». Σύμφωνα με ορισμένους σ’ αυτο το τόπο, μήπως θα χρειασθεί να το συμπληρώσουνε σε διεθνές επιπεδο;
Σε ένα απο τα ταξίδια μου στο εξωτερικό που εχω κάνει, λόγο τις εργασίες μου, μου έτυχε ένα περαστατικό στο Αεροδρόμιο του Λονδίνου. Η ταυτότητα μου ήταν ληγμένη, δηλαδή είχε περάσει την δεκαπενταετία και δίπλα σ’ αυτό την είχε πλύνει η γυναίκα μου, που δεν φαινόντουσαν καθαρά τα γράμματα. Ως συνέπρια μου συστάθηκε να περιμένω στην άκρη μέχρι να διαπιστωθούν τα στοιχεία μου. Αφού περίμενα αρκετή ώρα, τα έβαλα με τους υπάλληλους του Αεροδρομείου και αμέσως μετά ήρθε ο μεγάλος υπεύθυνος, προκειμένου να βάλει την τάξη. Όμως, μ’ αυτή την ταυτότητα είχα γυρίσει όλοι την Ευρώπη και πουθενά δεν υπήρχε πρόβλημα. Γιατί στην Αγγλία προέκυψε αυτό; Διότι, με πέρασαν για λαθρομετανάστη και θεώρησαν το Α.Δ.Τ. πλαστό. Τελικά, εκεί που περίμενα ήρθε μια κυρία καλοντυμένη και άρχισε να μου μιλάει στα Τουρκικά. Αφού την άκουσα και κατάλαβα ότι οι Άγγλοι με είχαν περάσει για Τούρκο μετανάστη, την ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον της, αλλά την εξαπόστειλα κιμπαρικά. Διότι, η Τουρκική διπλοματική αντιπροσωπία καλά έκανε την δουλειά της, αλλά η δική μας δεν κουνήθηκε.
Τι σημαίνει αυτό; Όποιος Ελληνας φέρει Μουσουλμανικό όνομα, εκπροσωπείται απο την Τουρκία στην Ευρωπαίκή οικογένια. Αφού κάλεσα την διπλωματική μας αντιπροσωπεία και απο τους εργαζόμενους πού άκουσε ένας να βρίζω στα Ελληνικά, με πλησίασε και με ρώτησε στα Ελληνοκυπριακά. Ποιό είναι το πρόβλημα; Αφού με άκουσε, με πήρε μαζί του και πήγαμαι στον υπεύθυνο που είχε έρθει αρχικά.
Επειδή το πρόβλημα ξεκίνησε απο αυτόν το υπεύθυνο, τουλάχιστον ετσι το είχα αντιληφθεί, γι’ αυτό του απάντησα με την δικιά τους ιστορία, φυσικά σ’ αυτό βοήθησε και ο Κύπριος υπάλληλος. Διότι δεν είχα την γνώση και δεν γνώριζα την Αγγλική γλώσσα για να του τα πω απυεθείας. Αλλά η γνώση ειναι γνωση και οταν γνωρίζεις πάντα υπάρχει τρόπος ή θα βρεθεί.
Η Αγγλία μετά απο μία εργασία που έκανε και είναι πολύ σοφή είχε δώσει την λύσει στο εθνικό και μειονοτικό ζήτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο της. Γνωρίζοντας τις λεπτομέριες αυτές, του εξήγησα οτι είναι γνωστό στην Χώρα σας, δηλαδή στο λεγόμενο «Ηνωμένο Βασίλειο» σας ζούνε εκτός τους Άγγλους, οι Σκοτζέζοι, οι Ουαλοι, οι Γάλλοι και οι Ιρλανδοι, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Αγγλική ταυτότητα. Ολες οι εθνότητες κουβαλούν το ίδιο διαβατήριο και την ταυτότητα όλων των κορυφαίων είναι η βρετανική «British» του ανέφερα. Το πιστοποιητικό γέννησης τους σε κανέναν από τους Άγγλους υπήκοους, Σκοτσέζους ή Ουαλίας δεν αναφέρει την εθνικη τους προέλευση, αλλά ούτε συνεχίζεται να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο. Με λίγα λόγια δεν είναι απαραίτητο για την Χώρα σας. Παρόλο αυτό ο καθένας στην Χώρα σας μπορει προφορικά να εκδηλωθεί, όπως (εγω είμαι Άγγλος, εγώ είμαι Σκοτζέζος, εγώ είμαι Ιρλανδός,…κα.) και όπως θέλει. Φυσικά, σ’ αυτο εκφράζει την κάτω ταυτότητα του ή την εθνική του προέλευση. Επίσης, όπως και οι μετανάστες που ζούνε στα τέσσερα βασίλεια στο Η.Β. είναι το ίδιο με το βρετανικό λαό. Όποιος Ινδός, Ελληνας,… έχει πάρει την ταυτότητα ή το διαβατήριο μπορεί άνετα να δηλώσει Ινδός, Ελληνας του Η.Β. κλπ. και επίσημα μάλιστα.
Όμως, οταν είσαι απο την Ελλάδα και έχεις όνομα Μουσουλμανικό, πρέπει σον και καλά να είσαι Τούρκος και γι’ αυτό ο κος αντι να καλέσει την Ελληνική Προξενική Αρχή, κάλεσαι την Τουρκική. Αυτό μας δείχνει πάρα πολλά και πως λειτουργούν σε βάρους μας.
Τώρα σκέφτομαι και αναρωτιέμαι εάν εφαρμοζότανε αυτό το σύστημα των Άγγλων στην Ελλάδα είναι μία πρακτική λύση; Ναι και γιατί όχι!… Γιατί η Χώρα μας προέρχεται απο μια μεγαλύτερη αυτοκρατορία, δηλαδή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στη Βρετανική Αυτοκρατορία που ζούσαν και τωρα στο Η.Β., όπως εχει δώσει λύσει με την κάτω ταυτότητα της πατρίδας της χώρας της, μας υποδιγνύει ένα πρακτικό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να υπάρχει και να έχει κρατήσει μια ομπρέλα. Σ’ αυτό μην ξεχνάμε την πολυ-πολιτισμηκότητα των Η.Π.Α. και είναι ένα αλλο παραδειγμα.
Αυτοί που ίδρυσαν την Δημοκρατία μας, μάταια δεν δώσανε το όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άσχετα, εάν εκ το υστέρων καπελώθηκε το έργο τους ως συνήθους απο ορισμένους κύκλους, αλλά η Ελληνική Δημοκρατία εάν δεν υπήρχαν ορισμένα αρθρα στο συνταγμά μας που να φάσκουν και να αντιφασκουν θα ήταν τέλεια. Αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει αυτή η διατύπωση στο συνταγμά μας; Λόγω αυτής της έκφρασης, σε μερικά αρθρα του σύνταγμα μας, χωρίς να λάβη κανείς ολόκληρη την κάτω ταυτότητα των Ελληνων πολιτών κάτω απο μία ομπρέλα, δημιουργούν της ενστάσεις ορισμένων πολιτών για ένα επίθετο.
Είμαι σίγουρος οτι αυτό εχει μεριμνηθει και συζητηθει με τους τότες συμβουλους, ευεργέτες κατα την ίδρυσει της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως, δημιουργώντας μια νέα κατάσταση ή ένα κράτος πάντοτε αποφεύγουμε της δηλώσεις, που εισάγουν της διακρίσεις. Εδώ δεν βλέπουμε να έχει γίνει με το Ελληνικό μας σύνταγμα. Ας πούμε ότι τότες ηταν διαφορετικές συνθήκες, αλλά σήμερα,… Γιατί; Τότες, είμαι σίγουρος οτι ήθελαν να προωθήσουν την συλλογικότητα της χώρας, αλλά οι συνθήκες εχουν αλλάξει πιά!
Η εποχή είναι εδώ και τώρα που λέμε. Η αποφάσεις εαν είχαν παρθεί μέσα στην λογική περίοδο, ως χώρα δεν θα ξοδευαμε δισεκατομύρια για στρατιωτηκες δαπάνες. Το μαχαίρι εχει φτάσει στο κόκκαλο. Σκεφτείτε! Χιλιάδες νέες αιτήσεις που δεχόμασται για πολιτογράφηση και μέχρι τώρα δεχόμαστε μόνο του ομοεθνής και πολύ λίγο τους αλλογενεις. Αύριο αυτοί οι αλλογενοι δεν θα έχουν το προβλημα; Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε υλική ζημειά και ηθικής πληγή, που ίσως ποτέ δεν θα έχουμε την ευκαιρία να αποκατασταθεί! Μέχρι αυτή τη στιγμή η λύσει είναι στα χέρια μας και αυτό το ζήτημα της ταυτότητας πρέπει να λυθεί εκμέρους μας. Διότι, γινόμαστε πεδίο ξένων και εσωτερικών παρεμβάσεων. Επειδή το θέμα αυτό ειναι η Ελλάδα μας και δεν πρέπει να το αμελήσουμε ως χώρα.
Εδώ είναι που κάνω τη δική μου συμβολή για να ξεκινήσουμε:
Εγώ δεν θέλω να είμαι ένας Μουσουλμάνος εξαρτώμενος απο την Τουρκία, την Βουλγαρία και απο την Σ.Αραβία, αλλά είμαι Ελληνας και αλλόθρησκος. Γι’ αυτο το τόπο μας μαζί δεν πολεμήσαμε του Ιταλούς, τους Βουλγάρους και τους Γερμανούς. Μη μου πήτε οτι η Θράκη δεν εντάχθηκε στην Ελληνική επικράτεια μετά την θέληση μας και χωρίς να πέσει καμία τουφεκιά; Μη μου πήτε οτι εδώ και ένα αιώνα έχεται πρόβλημα μαζί μου στην Θράκη; Μην ξεχνάται οτι μοιραζόμαστε την ιδια ιστορια και την ιδια τύχει της ίδιας χώρας ως άνθρωποι του ιδίου έθνους!
Για να λυθεί ριζικά αυτό το πρόβλημα μας, πρέπει να το αποφασήσει οι πολιτική ηγεσία της Χώρας και αυτοί που μας κυβερνάνε. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως λαός και η σύγκρουση με τον εαυτό μας πρέπει να γίνει. Θέλει τόλμη και βήματα ορθά σ’ αυτήν την επιχείρηση. Μετά το φάρος και την τόλμη να δείτε πόσο εύκολο ειναι;
Σε πολλές ιστοσελίδες συναντάμε σ’ αυτό τόπο μας, που μας προσβάλλει ως Ελληνες πολίτες ή ως «Αλλοι Ελληνες» απο ορισμένους ξεροκέφαλους και πατριδοκάπηλους. Σε μία δημοκρατική χώρα με συνθήματα, με γροθιές θέλουν να δώσουν λύσεις. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για μια Ελληνική δημοκρατική και σύγχρονη κοινωνία.
Οι άνθρωποι αυτοί αντί να σπέρνουν θύελλες σ΄αυτο το τόπο μας, μπορούσαν να είναι μαζί για μιά καλύτερη Ελλάδα, για ενα καλύτερο μέλλον σ’ αυτο το τόπο μας. Το ίδιο ισχύει και σ’ αυτούς που τους πληρώνουν. Αντι να πληρώνουν αυτούς, ας μας βοηθήσουν να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας και εάν αυτο δεν γίνεται, τουλάχιστον την σκια τους δεν θέλουμε.
Φυλικά,
Αθήνα, 30.01.2012
Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδεσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμανων Ελλάδας, «Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr