ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.

Πολύ ψηλότερα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών θα βρισκόταν η Ελλάδα χωρίς τη συντονισμένη δυσφήμηση της χώρας.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, η χώρα μας κατέχει την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ως τουριστικός προορισμός για το 2012 (με 4%), ενώ τα πρωτεία κρατά η Ισπανία (10%), την Ιταλία (7%) και τη Γαλλία (6%), ενώ ακολουθούν η Αυστρία, η Βρετανία και η Γερμανία με 3%.

Αν και η χώρα μας παραμένει ψηλά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα βρισκόταν χωρίς αμφιβολία σε πολύ καλύτερη θέση, αν δεν είχε προηγηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη η συκοφάντηση της χώρας και των πολιτών της, ως χώρα της παρανομίας και της διαφθοράς.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας:

Το 2011 η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες (11%) και ακολούθησαν η Ιταλία (9%), η Γαλλία (8%), η Γερμανία (5%), η Αυστρία (5%) και η Ελλάδα (4%).

Το 48% όσων πήγαν διακοπές το 2011 αναζητούσαν ανάπαυση και ψυχαγωγία. «Ήλιο και παραλία» αναζητούσε το 28%. Σε ποσοστό 50% οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, το 41% των ερωτώμενων που θα ταξιδέψουν το 2012, σχεδιάζει μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από τέσσερις έως 13 διανυκτερεύσεις) αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ σε ποσοστό 80% όσοι πήγαν διακοπές έμειναν στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση «η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;» το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα πάει διακοπές αλλά έχει αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντά ότι δεν σκοπεύει να πάει διακοπές.

Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το 2012.


elzoni.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s