Μακεδονία:Οι μεσάζοντες στην αντεπίθεση-Προσπαθούν να τερματίσουν το »κίνημα φθηνών τροφίμων»


Την ώρα που οι καταναλωτές περιμένουν με τις ώρες, ακόμα και υπό βροχή για ένα τσουβάλι φθηνές πατάτες, οι επονομαζόμενοι μεσάζοντες ξεσηκώνονται…

Το κίνημα των φθηνών τροφίμων επεκτείνεται, όλο και περισσότεροι καταναλωτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον και οι μεσάζοντες βρίσκονται στην άκρη. Οι απευθείας συναλλαγές παραγωγών-πολιτών φαίνεται πως τους έχουν εξοργίσει και πλέον φαίνονται αποφασισμένοι να περάσουν στην αντεπίθεση και να κάνουν τα πάντα, για να δώσουν τέλος στο »κίνημα».

Οι μεσάζοντες θέτουν ανοιχτά θέμα ποιότητας των προϊόντων που μοιράζονται. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, όπου μοιράστηκαν 28 τόνοι πατάτας από το Νευροκόπι στην Χαλκιδική, οι χονδρέμποροι τόνιζαν ότι πρόκειται για αδιάθετες πατάτες, που βρίσκονταν για 7 μήνες στις αποθήκες και πωλούνται φθηνά επειδή σε καμία περίπτωση δεν είναι φρέσκες.

Στην προσπάθειά τους, να δώσουν τέλος στις απευθείας συναλλαγές πολιτών-παραγωγών, οι μεσάζοντες επικαλούνται και τα διεθνή ΜΜΕ. Τονίζουν ότι με αφορμή το »κίνημα φθηνών τροφίμων» η χώρα μας δίνει στο εξωτερικό εικόνα διάλυσης και στέκονται στο ότι το κράτος χάνει χρήματα, αφού όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις.

Επιπλέον οι χονδρέμποροι φαίνονται αποφασισμένοι να ρίξουν τις τιμές. Η κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας θα αρχίσει πολύ σύντομα να πουλάει 20% φθηνότερα από τη λιανική.

Την ίδια ώρα πάντως εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζουν τις παραγγελίες και μετά τις πατάτες σειρά παίρνει το λάδι, τα όσπρια, το κρέας μέχρι και το αλεύρι.

gr.news.yahoo.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s