Η Παρέλαση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει


Πλησιάζει η επέτειος της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Σήμερα, σε μια εποχή φόβου και αβεβαιότητος για το μέλλον της πατρίδος, έχουμε περισσότερο από ποτέ το χρέος να «κοιτάξουμε προς τα πίσω» για να βρούμε τον δρόμο μας προς τα εμπρός.

Να δούμε τι ήταν αυτό που έκανε τους προγόνους μας (αυτούς τους αγράμματους στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανθρώπους), να αποφασίσουν να ξεσηκωθούν για να διεκδικήσουν την Ελευθερία τους και την Εθνική τους ανεξαρτησία. Ήταν αυτός καθ΄εαυτός ο πόθος για ελευθερία ή ήταν αυτές οι αηδίες που πρόσφατα προσπάθησαν να μας σερβίρουν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ; Αλλά και που συχνά-πυκνά διάφοροι αμφισβητίες προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε; Είναι βέβαια αλήθεια, ότι η Ιστορία που μαθαίνουμε δεν είναι πλήρης. Στην Ιστορία μας υπάρχουν και μελανές σελίδες, στις οποίες πολύς κόσμος δεν έχει πρόσβαση. Αυτό όμως χρησιμοποιείται από τους διαφόρους «παραχαράκτες» για να διοχετεύουν πιο εύκολα το «δηλητήριό» τους και να αντιστρέφουν τα πράγματα κατά πώς αυτό βολεύει αυτούς που υπηρετούν.

Εν πάση περιπτώσει όμως, δεν θα αναφερθώ σε ιστορικά γεγονότα. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του κειμένου ούτε απαιτείται, αφού είναι αυταπόδεικτο (όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι για το αντίθετο) ότι η Επανάσταση έγινε από Εθνικά κίνητρα και όχι από ταξικά, οικονομικά ή άλλα.

Οι Στρατιωτικές Παρελάσεις (όπως και οι Μαθητικές), αποτελούν Θεσμό στην Πατρίδα μας για πολλές δεκάδες χρόνια. Με τις παρελάσεις αυτές αποδίδεται η οφειλομένη Τιμή σ΄αυτούς που λάμπρυναν αυτόν τον Τόπο «τον μικρό, τον Μέγα» , επιβεβαιώνεται η ενότητα Στρατού και Λαού (αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις του) και σφυρηλατείται το Ηθικό και των δύο. Οι Παρελάσεις έχουν υποστεί κατά καιρούς κριτική και αμφισβήτηση, ως προς την χρησιμότητά τους, από διαφόρους οι οποίοι έχουν ζητήσει και την κατάργησή τους. Οι «συνήθεις ύποπτοι» προέρχονται κυρίως από «θολούς» χώρους, όπου οι έννοιες «Πατρίδα», «Έθνος», «Στρατός» αποτελούν «κόκκινο πανί».

Πέρυσι, στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη, με την δικαιολογία της «διαμαρτυρίας» κατά των «επισήμων» Πολιτικών, μια μικρή ομάδα από αυτούς κατάφερε να χειραγωγήσει το πλήθος και, με πρόσχημα την «διαμαρτυρία», να σταματήσει την παρέλαση των Ενόπλων Τμημάτων. Αυτό βέβαια που δεν είδαν πολλοί (αφού τα «ΜΜΕ» το απέκρυψαν επιμελώς), είναι το χειροκρότημα των Θεσσαλονικέων προς τους Σπουδαστές των Σχολών Ευελπίδων και Μονίμων Υπαξιωματικών, την προτροπή τους να παρελάσουν και τη συντεταγμένη (αν και απρόθυμη) αποχώρησή τους (δείτε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=_3QK_9W1o6w&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=DowNZpQXiZ8&feature=related).

Είναι βέβαιο, ότι και στις 25 Μαρτίου φέτος, θα υπάρξει επιχείρηση επαναλήψεως του ιδίου σκηνικού. Μια μικρή ομάδα, με πρόσχημα ότι θέλει «διαμαρτυρηθεί» κατά των κυβερνητικών παραγόντων, θα παρασύρει το παρευρισκόμενο ( και δικαιότατα αγανακτισμένο) πλήθος και θα δημιουργήσει επεισόδια. Με σκοπό να αμαυρώσει την Επέτειο και να ακυρώσει την Παρέλαση. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει, να τους απομονώσει και να ακυρώσει τα σχέδιά αυτών των ανεγκέφαλων (για να μην τους χαρακτηρίσω διαφορετικά…).

Ο χρόνος έχει 365 ημέρες. Ας βρουν αν θέλουν μία (ή πολλές) άλλη ημέρα για να διαμαρτυρηθούν. Και μάλιστα πολύ δυναμικότερα απ΄ότι την 28η Οκτωβρίου του 2011. Οι Εθνικές Επέτειοι δεν προσφέρονται για τα σχέδιά τους. Αναρωτιούνται τί θα συμβεί αν οι παρελαύνοντες αυτή τη φορά αντιδράσουν διαφορετικά; Ελπίζω ότι δεν θα χρειασθεί να το μάθουν.

Και κάτι που αφορά στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος προσφάτως έκανε μία «περίεργη» (τουλάχιστον) δήλωση για μείωση των Παρελάσεων (μία εκ περιτροπής τον χρόνο είπε), δήθεν για λόγους οικονομίας: κ. Υπουργέ, μειώστε όλοι εσείς τις υπέρογκες αποδοχές και αποζημιώσεις σας, τις στρατιές των αδρώς αμειβομένων συμβούλων σας, τον αριθμό των πολυτελών κρατικών οχημάτων και αεροσκαφών που χρησιμοποιείτε για τις μετακινήσεις σας και θα δείτε ότι έτσι θα εξοικονομηθούν πολύ περισσότερα χρήματα. Και αφήστε ήσυχες τις Παρελάσεις. Ούτως ή άλλως ο Στρατός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της αγάπης του Λαού και δεν χρειάζονται οι Παρελάσεις για να γίνει δημοφιλέστερος. Φοβάστε μήπως κάτι άλλο όλοι εσείς άραγε; Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις (σάρξ εκ της σαρκός του Ελληνικού Λαού και το πλέον πολύτιμο τμήμα του) εξακολουθούν να είναι πιστές στο Καθήκον τους (παρά τον συνεχή συμπλεγματικό «πόλεμο» που δέχονται από τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες τους), που είναι η ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητος της Χώρας και η προάσπιση της Εθνικής ανεξαρτησίας και Τιμής. Πράγμα για το οποίο δεν μπορεί η Πολιτική ηγεσία της Χώρας να υπερηφανευθεί.

Θέλω να πιστεύω ότι θα χειροκροτήσουμε και πάλι τα στρατευμένα παιδιά μας στις 25 Μαρτίου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή εμπόδιο.

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α.

 

freepen

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s