ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΕΛΗΣΗΣ


Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΒΗΜΑ με τον τίτλο » Πρόβα συγκυβέρνησης δείχνει ο ανασχηματισμός;«

Εν ολίγοις σας λέω τι πρόκειται να διαβάσετε:

Προτάσεις που κάνει το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας(«Think Tank» προσκείμενο στη ΝΔ):..

Πενταετής κοινοβουλευτική θητεία.
Αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές, η νέα βουλή θα έχει διάρκεια μέχρι το πέρας της πενταετίας της πρώτης βουλής.
Επαναφορά ενισχυμένης αναλογικής.
Αύξηση των βουλευτών σε 400.

Χρειάζεται να σχολιάσουμε; Και παιδιά του δημοτικού μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα:
Γιατί η αλλαγή του Συντάγματος να προτείνεται από το τάδε ή το δείνα «Think tank», τον τάδε ή τον δείνα «αρχηγό»; Γιατί η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι (ώς οφείλει να είναι) προϊόν πανεθνικού διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών, παρά κιμάς για πλάσιμο στα χέρια ενός κλειστού λόμπι;
Το Σύνταγμα έχει φτιαχτεί για το λαό και θα πρέπει να καταρτίζεται από τον λαό με τη βοήθεια υψηλά εξειδικευμένων επιστημόνων.

Στην Ισλανδία, για όσους δεν το γνωρίζουν, το σύνταγμα ξαναγράφεται από τον ίδιο το λαό και από κανέναν άλλο. Κάποιοι θα μου πείτε ότι οι ισλανδοί είναι 500.000 νοματέοι όλοι κι όλοι. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση επιχείρημα.

Επίσης, δεν είναι λογικό το σύνταγμα να έχει καταντήσει ένα συνοθύλεμμα μπερδεμένων και πολύπλοκων κανονισμών οι οποίοι επί της ουσίας καθιστούν το βασικό νόμο του κράτους, άρα και το ίδιο το κράτος, εχθρικό απέναντι στον (αφέντη) λαό και το δημοκρατικό πολίτευμα! Για σκεφτείτε το λίγο.
Πόσο έλλειμμα τσίπας και ανδρισμού μπορεί να έχει το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του, ώστε χωρίς καμία ντροπή να προτείνουν τέτοιες αλλαγές στο σύνταγμα και τον ταλαιπωρημένο εκλογικό νόμο, οι οποίες δεν θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον εκτός από τη διαιώνιση του σημερινού σάπιου πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους) και την επί της ουσίας φίμωση όποιας υγιούς φωνής υπάρχει ή ενδεχομένως θα υπάρξει στο μέλλον;

Για τι είδους ζώα πρέπει να μας περνάνε όλοι αυτοί οι «κύριοι», ώστε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας; Αμοιβάδες, ή κάποιο ακόμα πιό ηλίθιο μονοκύτταρο ζωικό είδος;
Τι περιμένουμε; Τι σκεφτόμαστε; Τι μας κάνει να διστάζουμε;

Οι εκλογές δεν αργούν.
Μαύρο λοιπόν σε κάθε Μαυρογιαλούρο που ζήτησε την ψήφο μας έστω και μία φορά (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) από τη μεταπολίτευση κι έπειτα σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών..Μαύρο σε κάθε Μαυρογιαλούρο, συγγενή και φίλο των παραπάνω Μαυρογιαλούρων (Παιδιά, γαμπροί, αδέλφια, ετεροθαλή αδέλφια, εξαδέλφια, σύζυγοι, πρώην σύζυγοι και τα παιδιά τους από άλλους γάμους, κουμπάροι, μπατζανάκια, συννυφάδες κλπ κλπ).

Μαύρο σε κάθε Μαυρογιαλούρο που συμμετείχε στο συνδικαλιστικό «κίνημα» από τη μεταπολίτευση κι έπειτα ο οποίος θα τολμήσει να ζητήσει την ψήφο μας.
Μαύρο σε κάθε Μαυρογιαλούρο που έχει διατελέσει έστω και για ένα μήνα Γενικός Γραμματέας ή κατείχε διευθυντική θέση σε οποιοδήποτε Υπουργείο, ή κρατική υπηρεσία.
Μαύρο σε κάθε Μαυρογιαλούρο, συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με οποιονδήποτε οικονομικό μεγαλοπαράγοντα της πατρίδας μας.
Μαύρο σε κάθε Μαυρογιαλούρο που έχει διατελέσει έστω και για μία ημέρα Επιστημονικός Συνεργάτης του οποιουδήποτε βουλευτή από την μεταπολίτευση και μετά, ο οποίος θα τολμήσει να ζητήσει την ψήφο μας.
Έχετε την εντύπωση ότι όποιος δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης ενός κράτους είναι ανίκανος να κυβερνήσει;
Αν κρίνω από τους έχοντες εμπειρία διακυβέρνησης, ΚΑΙΓΟΜΑΙ να εκλέξω κάποιον άσχετο.
Μαζί με τα ξερά ας καούν και μερικά χλωρά.
Δεν πειράζει. Τα χλωρά διαθέτουν πνευματικά και τα ψυχικά εκείνα στοιχεία που απαιτούνται για να καταλάβουν και να αποδεχτούν μία τέτοια απόφαση του λαού. Τουλάχιστον θα διώξουμε τα περισσότερα καρκινικά κύτταρα από την πολιτική σκηνή της πατρίδας μαςκαι να κάνουμε πράξη την πραγματική επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Και φυσικά δεν το συζητάω, ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι λάθος.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό δεν είναι πολιτική πράξη όπως προπαγάνδιζαν στις τελευταίες «ευρωεκλογές» τα κανάλια και ο Λαζόπουλος.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό εξυπηρετούν το σάπιο κατεστημένο.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι έγκλημα σε βάρος της πατρίδας και της δημοκρατίας.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι ανευθυνότητα.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι δειλία.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι ΥΒΡΙΣ σε βάρος όλων όσων αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία από οποιοδήποτε μετερίζι.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό είναι κατακριτέα.
Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο ότι στην αρχαία Αθήνα, αυτός που δεν ασχολείτο με τα κοινά αποκαλείτο «Ιδιώτης» δηλαδή ηλίθιος (η σημασία δηλαδή που αποδίδει στη λέξη αυτή (idiot) η αγγλική γλώσσα).

———————————————————————————————————————————————————

Θέλετε να αλλάξετε το Σύνταγμα; Κάντε το, αλλά προς όφελος του πολιτεύματος, των πολιτών, της πατρίδας και όχι των πολιτευόμενων, οι οποίοι κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας έχουν εξελιχθεί σε ένα είδος αριστοκρατίας, η οποία παίζει απροκάλυπτα με τους θεσμούς, προσαρμόζοντάς τους αναίσχυντα στις εκάστοτε ανάγκες τους.

Καταργήστε τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.
Επιβάλλετε συνταγματικά δημοκρατικές λειτουργίες στο εσωτερικό των κομμάτων (μίας και στο σύνταγμά μας – το οποίο δεν επιδέχεται αλλαγής καθώς είναι από τα λεγόμενα «αυστηρά συντάγματα» – ο θεσμός των κομμάτων είναι αν όχι ο βασικότερος, τότε σίγουρα ένας από τους βασικότερους θεσμούς του πολιτεύματος) και αλλάξτε αυτό το αίσχος που ισχύει σήμερα.
•Απαγορεύστε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση μελών του κοινοβουλίου.
Αν δεν κάνω λάθος, το μεν κοινοβούλιο και τα μέλη του ανήκουν στην Νομοθετική εξουσία, τα δε μέλη της κυβέρνησης στην Εκτελεστική. Για ποιό λόγο πρέπει μέλη της πρώτης να μετέχουν στη δεύτερη; Δεν πρόκειται για μία ιδιότυπη διαπλοκή; Ας δύναται να έχει τη διπλή αυτή ιδιότητα μόνον ο Πρωθυπουργός και κανένας άλλος. Καθιερώστε τον θεσμό της ΚΛΗΡΩΣΗΣ για τη στελέχωση θέσεων ευθύνης.

Αναβαθμίστε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίον ο Α. Παπανδρέου μετέτρεψε σε μία διακοσμητική μαριονέτα.
Δώστε του πάλι πίσω την ισχύ και το κύρος του.
Εξοπλίστε την Προεδρία της Δημοκρατίας με ανθρώπους που διαθέτουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και κύρος. Δώστε τους κίνητρα για να αποδώσουν και παράλληλα ασκήστε τους αυστηρότατο έλεγχο.

Καταργήστε το έκτρωμα περί της ευθύνης των υπουργών και τα λοιπά νομικίστικα τερτίπια που τοποθετούν τους πολιτικούς στο απυρόβλητο.
Καταργήστε την βουλευτική ασυλία.
Μειώστε τους βουλευτές σε 200 και θεσπίστε αυστηρό χρονικό όριο συμμετοχής του κάθε πολίτη στη βουλή τις 2 ή 3 τετραετίες.
Με απόλυτη σιγουριά σας διαβεβαιώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στερέψουν οι υποψήφιοι βουλευτές.

Καταργήστε τους ακριβοπληρωμένους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών (από πρόπερσι ο ένας έγινε 2). Να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να διαβάζουν οι ίδιοι αυτά που ψηφίζουν στη βουλή και που υπογράφουν. Μυαλό – θεωρητικά – διαθέτουν. Να ξεχάσουν τις κοσμικότητες και τις φωταψίες. Αυτά μας καταστρέψανε.
Στην αρχαιότητα αν δεν το γνωρίζετε, το 95% ήταν οι κληρωτοί και 5% οι εκλεγμένοι.
Ορίστε ως αμετάκλητο εκλογικό νόμο την απλή αναλογική. ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ.
Να μάθουμε επιτέλους οι έλληνες να ομονοούμε και να συνεργαζόμαστε σε υγιείς βάσεις (καμία σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα).
Να αναγκαστούμε να στήσουμε ένα σταθερό και εύρυθμο κρατικό μηχανισμό ο οποίος δε θα είναι έρμαιο της βούλησης του κάθε ενός τυχάρπαστου κυβερνήτη.
Επιχειρήματα του τύπου ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία απορρίπτονται με βάση την εμπειρία του παρελθόντος.
Επιχειρήματα ενάντια της απλής αναλογικής δε δέχομαι. Είδα και την ενισχυμένη που μας οδήγησε. Στην κοινοβουλευτική δικτατορία.
•Θεσπίστε αμυντικές γραμμές στη λειτουργία της δημοκρατίας και των κομμάτων με τον αυστηρότατο έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών και των υπουργών, την τήρηση απουσιολογίου στις συνεδριάσεις της βουλής, τριμηνιαία αξιολόγηση των βουλευτών και την απαγόρευση συμμετοχής στα κοινά σε άτομα που δεν ικανοποιούν συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ. εργασιακή εμπειρία).
Προστατεύστε τη δημοκρατία από τα ΜΜΕ.
Κάντε παντοδύναμη την τρίτη εξουσία (Δικαιοσύνη) και απαλλάξτε τους λειτουργούς της από οποιαδήποτε εξάρτηση από τις άλλες δύο εξουσίες.
Θέστε ως κορωνίδα των προτεραιοτήτων της λειτουργίας όλων των θεσμών της πατρίδας μας την παιδεία.
Κοινωνία η οποία αδιαφορεί για το μέλλον των γόνων της είναι νομοτελειακά καταδικασμένη να εκλείψει.
Θεσπίστε μέσω του συντάγματος εθνικούς στόχους που ποτέ δεν υπήρξαν επί της ουσίας.
Όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε εθνικούς στόχους φυσικά μιλάμε για στόχους που θα τεθούν μέσα από ένα ανοιχτό πανεθνικό διάλογο, χωρίς πνευματικούς πατρόνες και χωρίς προκαταλήψεις.

Ουτοπία; Δε νομίζω. Μία σταγόνα θέλησης αν υπάρχει, όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν.
Μόνο μία σταγόνα θέλησης.

Υ.Γ.
ΔΟΜΝΑ καλό σου ταξίδι. Η Ελλάδα σε ευγνωμονεί.

ioablognews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s