Χύμα φάρμακα


Αλλαγές και στις συσκευασίες των φαρμάκων προσπαθεί να κάνει ο Υπουργός Υγείας, κος Ανδρέας Λοβέρδος για να επιτευχθεί περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Σε σχετική του ανακοίνωση από το βήμα της Βουλής, ο κος Λοβέρδος ενημέρωσε τις κοινοβουλευτικές επιτροπές για το σχετικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει την δυνατότητα αγοράς μόνο της αναγκαίας ποσότητας του φαρμάκου για την θεραπεία του ασθενή. Δηλαδή οι ασθενείς θα αγοράζουν μόνον τον αριθμό των χαπιών-φαρμάκων που χρειάζονται αποφεύγοντας τις μεγάλες συσκευασίες με ποσότητα φαρμάκων που αρκετές φορές δεν τους είναι απαραίτητη.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί, θα μπορούν ακόμα και μέσα από βάζα να χορηγούν την ποσότητα των φαρμάκων που χρειάζονται οι ασθενείς, να τα τοποθετούν σε μία δική τους συσκευασία και στη συνέχεια να προσθέτουν την κατάλληλη ετικέτα.

Όπως συμπλήρωσε ο κος Λοβέρδος, έχει δοθεί ήδη η εντολή για την προετοιμασία του προγράμματος και αυτό γιατί λόγω των εκλογών δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να πάει στην Βούλη.


healthview

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s