Ανταλλάγματα στη Δ.Θράκη ζητά η Άγκυρα, για να ανοιξει τη Θεολογική Σχολή. Δηλώσεις Μπαγίς.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

      Τα ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φαίνονται και στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Ε.Ε της χώρας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος τόνισε πως η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι απειλεί για την Άγκυρα.

 Ο τούρκος υπουργός όταν ρωτήθηκε για το θέμα των δηλώσεων Ομπάμα τόνισε πως « η Θεολογική  Σχολή δεν είναι μέρος των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ αλλά είναι θέμα δικών μας κανονισμών.»

  Ο Μπαγίς χωρίς να ρωτηθεί ενέταξε καιτα ελληνοτουρκικά στο θέμα αυτό,  τονίζοντας πως « η επαναλειτουργία τη Θεολογικής Σχολής είναι σημαντικό θέμα για να ανθρώπινα δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών των Ορθοδόξων, όμως όταν εμείς κάνουμε τα βήματα αυτά , παρόλο που δεν υπάρχει θέμα αμοιβαιότητας, είχαμε τονίσει πως θα είναι σημαντικά τα βήματα που θα κάνει και η Ελλάδα. Το που έχει κολλήσει το συγκεκριμένο θέμα,  φαίνεται στους λόγους που έχουν δώσει οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου στον Ερντογάν και δεν έχουν κάνει τίποτα απ’αυτά.».

  Ο τούρκος υπουργός ξεκαθάρισε τις απαιτήσεις της Άγκυρας δηλώνοντας χαρακτηριστικά « ευχόμαστε να επιλυθούν τα προβλήματα των Μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και των Ορθόδοξων πολιτών μας  που ζουν στην Τουρκία. Πιστεύω πως και η Ελλάδα που πρέπει να έχει δημοκρατία στα επίπεδα της Ε.Ε πρέπει να συμπεριφερθεί ανάλογα γνωρίζοντας τις ευθύνες της »

 

onalert

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s