Φωτιά το πετρέλαιο – 400 ευρώ πάνω τα 1.000 λίτρα


Η αύξηση αυτή τη φορά θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί από το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Πάλι στο σκεπτικό της αύξησης εσόδων την πληρώνει ο μέσος Έλληνας. Μετά την αύξηση περίπου 35 λεπτών το λίτρο εφέτος που οδήγησε χιλιάδες νοικοκυριά στην… κατάψυξη, προστίθενται άλλα 36 λεπτά κάθε λίτρο από τον Οκτώβριο μόνο για τη θέρμανση.

Τι θα σημάνει αυτό;

Για κάθε 1.000 λίτρα πετρελαίου που χρειάζεται μια μέση ελληνική οικογένεια για να βγάλει τον χειμώνα (ανάλογα βέβαια και με τον τόπο κατοικίας) μιλάμε ήδη για μια μέση αύξηση στα 360 ευρώ ως και 400 ευρώ, ανάλογα πως θα διαμορφωθούν οι τιμές.

Για μια μέση πολυκατοικία με μια δεξαμενή περί τα 5.000 λίτρα η αύξηση αγγίζει τα 1.800 ευρώ επιπλέον για ένα και μόνο γέμισμα.

Με μέση τιμή στο 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης (θα εκτιναχθεί δηλαδή από το 1,04 που είναι σήμερα) η κυβέρνηση είχε να απαντήσει ότι… ΘΑ ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων…

Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης…

Αυτά είχαν ακουστεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση έναν χρόνο πριν, αλλά…

 

newsit

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s