Γιατί πρέπει ένας Μακεδόνας να προσδιορίσει αν είναι Έλληνας ή όχι, κύριε «οικολόγε»;


Αρκετά ψέματα τρώμε εδώ και δεκαετίες απο τον κάθε πολιτικό και ειλικρινά τους έχω σιχαθεί ΟΛΟΥΣ. Βαρέθηκα να βλέπω πως σκεπάζουν κομματικές θέσεις προεκλογικά (αλλά να πιάνονται στα πράσα που και που, κάτι που φυσικά δεν σχολιάζουν τα πληρωμένα δελτία ειδήσεων).

Μια απο τις μεγαλύτερες μεταμφιέσεις των τελευταίων χρόνων είναι και η τάση των «πράσινων» κομμάτων ανά τον κόσμο. Δεν φτάνει που οι μεγαλοβιομηχανίες και μεις οι ίδιοι βιάζουμε  το περιβάλλον ακατάπαυστα, δεν φτάνει που γεννιέται η μόδα να σώσουμε τον κόσμο μας απο εταιρείες  που έχουν σακατέψει ανεπανόρθωτα τη φύση, ήρθαν τώρα και μπήκαν στο παιχνίδι της περιβαλλοντολογικής εγρήγορσης και οι πολιτικάντες.

Καπηλευόμενοι το συναίσθημα ευθύνης όσων πραγματικά νοιάζονται για το μέλλον τούτου του πλανήτη, οι Οικολόγοι Πράσινοι προωθούν μια ατζέντα που δεν αρμόζει γεοπολιτικά στην Ελλάδα. Όσο χρυσές, ορθές, γλυκές και να’ναι οι θέσης του κόμματος περι περιβάλλοντος, το εθνικό θέμα θα είναι πάντα πρόβλημα.

Το έχουμε διαβάσει και ακούσει εδώ και χρόνια. Τα βίντεο κάνουν βόλτες στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το κακό δεν είναι τόσο πως υπάρχει ένας Χ ή Ψ πολιτικός που έχει κάποιες ιδέες με τις οποίες δεν είναι σύμφωνοι πολλοί ψηφοφόροι. Το κακό – και αυτό ισχύει για όλα τα πολιτικά κόμματα – είναι πως δεν έχουν τα κότσια να βγουν να γράψουν και να δηλώσουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις θέσεις που γνωρίζουν καλά πως θα απομακρύνουν τους ψηφοφόρους. Αυτό λέγεται συγκάλυψη και κατ’επέκταση εξαπάτηση, όπως και να το κάνουμε.

Δυστυχώς έχουν όλο το δικαίωμα να κάνουν αυτό που κάνουν — εμείς οι ψηφοφόροι είμαστε τα χαϊβάνια που πάμε και ψηφίσζουμε τον οποιόν να’ναι χωρίς να ελέγχουμε  καν αν α) συμφωνούμε με αυτά που λένε β) αν αυτά που λένε αντιστοιχούν σε αυτά που πιστεύουν

Ερώτηση: Γιατί συμπεριλαμβάνει το παρακάτω απόσπασμα του κ. Τρεμόπουλου τις 2 λέξεις «Έλληνας Μακεδόνας» και να μη πει ο ίδιος στα ίσια πως δεν έχει κανένα πρόβλημα που οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες; Πρέπει έμμεσα να πετάγονται τα υπονοούμενα; Και να υπενθυμίσω στον κ. Τρεμόπουλο, αν δεν ήταν για τον εθνικισμό (που πλέον στους μοντέρνους καιρούς έχει πάντα μα πάντα κακή έννοια καθώς δεν είναι politically correct) κάποιων, θα ζούσε αυτός και όλοι μας ακόμη σαν σκλάβοι Οθωμανών σήμερα.

Θα ήθελα να τονίσω ότι κάθε εθνικισμός βλάπτει σήμερα πρώτα από όλα τη δική του χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει να οικοδομήσει τη δική της ισορροπία.
Ως Έλληνας Μακεδόνας, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση για μεγαλύτερη νηφαλιότητα, καθώς στη διαφορά για το όνομα ζητούμενο είναι η συνύπαρξη των δύο διαφορετικών αυτοπροσδιορισμών, που χρησιμοποιούν και οι δύο το όνομα της Μακεδονίας.

 

Lit Maiden

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γιατί πρέπει ένας Μακεδόνας να προσδιορίσει αν είναι Έλληνας ή όχι, κύριε «οικολόγε»;

  1. Ο ρόλος των Οικολόγων στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι γνωστός σε όλους, Έχουν μια βιτρίνα πράσινων αλόγων και περιβαντολογικών ανησυχιών όμως σε θέματα πολιτικής δουν σαν δούρειος ίππος ανθελληνισμού.
    Δεν νοείται κατά την άποψη μου να υπάρχει κόμμα των οποίων οι θέσεις υπονομεύουν την κυριαρχία της πατρίδας…

    Μακεδόνας = Έλληνας… Τελεία και παύλα. Αν δεν το ξέρει ο Τρεμοπουλος καλά θα κάνει να το μάθει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s