Ο Ντόρα κατόρθωσε και ψηφίστηκε στη Βουλή η ανέγερση τζαμιών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας


Μπράβο Ντόρα! Το Ισλάμ και η Τουρκία σε ευχαριστούν…Bravo Dora!!! Δικαίωσες όσους σε πίστεψαν και κράτησες τον λόγο σου προς τους μουσουλμάνους της Θράκης…

«Η μάχη της ψήφου» στην Θράκησυνεχίζεται και ενίοτε ανακοινώνονται αποτελέσματα από αυτήν. Όλα τα κόμματα τρέχουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητας και φυσικά να παραχωρήσουν τα απαραίτητα «πιστοποιητικά φιλίας» προς το τουρκικό προξενείο και τους διάσπαρτους πράκτορές του (οι οποίοι υποδαυλίζουν την δημιουργία μίας «ανεξάρτητης» πλην όμως τουρκικής Θράκης).

Η Ντόρα Μπακογιάννη, φαίνεται πως κέρδισε ένα σημαντικό σημείο στον «πολιτικό αγώνα της ντροπής» ή (όπως αρέσκονται οι γνωρίζοντες να λένε) στον «αγώνα παράδοσης της Θράκης». Βέβαια, το κατόρθωμα αυτό πρόκειται να λειτουργήσει ως ανάχωμα για την διαγραφή κάποιων υψηλότατων προστίμων που έχουν επιβληθεί από τις τοπικές πολεοδομίες (προ Καλλικράτη, γιατί μετά Καλλικράτη ΔΕΝ υπάρχουν πολεοδομικά «προβλήματα»).

Αν και πρέπει να τονίσουμε πως είμαστε υπέρ της ελεύθερης – απρόσκοπτης εκτέλεσης της θρησκευτικής λατρείας και φυσικά υπέρ της κάλυψης των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων της Θράκης (αλλά και όλων των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος), δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε την «μάχη» των πολιτικών κομμάτων, τα οποία προσπαθούν εναγωνίως να παραχωρήσουν το δυνατόν περισσότερα σε μία θρησκευτική μειονότητα, μέλη της οποίας αποποιούνται της Ελληνικής ιθαγένειας και προτάσσουν την τουρκική τους καταγωγή ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους.

Αυτά, φυσικά τα γνωρίζει η κυρία Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως Καραμανλή), αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει επίσης πως η δημιουργία ενός κλίματος ανισότητας απέναντι στο νόμο, δεν ευνοεί την δημιουργία ενός γενικότερου πολιτικού κλίματος ή εικόνας, που θέλει να ονομάζεται δημοκρατικό, άρα και ως θεσμικός εγγυητής της ισονομίας μεταξύ των πολιτών. Τα ίδια, φυσικά, ισχύουν και για τον κ. Βενιζέλο, αλλά και για τον κ. Αβραμόπουλο, οι οποίοι έχουν προστρέξει στην αναζήτηση της προξενικής (με συγχωρείτε, της μουσουλμανικής) ψήφου στην Θράκη.

Ο «πρώτος γύρος» παράδοσης, φαίνεται πως κερδήθηκε από την κυρία Μπακογιάννη, και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως με τρόμο αναμένουμε τις παραχωρήσεις εκ μέρους και των δύο «κυβερνητικών» κομμάτων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουμε αν όντως ισχύουν εκείνες οι φήμες που φέρουν τον κ. Βενιζέλο να παραχωρεί την εκλογή Μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα (οι μουφτήδες διορίζονται στην Τουρκία, αλλά ακόμη και στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα φέρεται να συζητά την παγκόσμια πρωτοτυπία εκλογής τους από τους πιστούς μουσουλμάνους!!!
Επίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένουμε να επιβεβαιωθούν φήμες που φέρουν τον κ. Αντώνη Σαμαρά να έχει υπογράψει ένα χαρτί, το οποίο βρίσκεται στα συρτάρια του Δημάρχου της Μύκης (ν. Ξάνθης), και στο οποίο φέρεται πάντα ο κ. Σαμαράς να έχει δεσμευθεί στην διαγραφή προστίμου (ύψους 700.000 €) που αφορά την παράνομη ανέγερση τεμένους…

Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε, πως η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει εξασφαλίσει καν την επαναλειτουργία για εκκλησία στην Τουρκία, αλλά εργάστηκε αφειδώς για την ελεύθερη ανέγερση τεμένων στην Ελλάδα, δίνοντας -μάλιστα- και το δικαίωμα καταπάτησης (για το καλό του Ισλάμ) ιδιωτικής ή κρατικής γης… Φαίνεται πως δεν έχει η ίδια καμία ιδιοκτησία στην Θράκη και δεν ανησυχεί μήπως κάποιο οικόπεδο ή χωράφι της γίνει… τζαμί. Εξάλλου, μπροστά στην «ελληνοτουρκική φιλία», μπορούμε να παραμερίσουμε και τα μικροσυμφέροντα ιδιωτών ή και αυτά του Ελληνικού κράτους. Εξάλλου, «λεφτά υπάρχουν»…

Η Ντόρα έκανε το θαύμα της

Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, ύστερα από εισήγηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ) της Ντόρας Μπακογιάννη, η τροποποίηση του άρθρου 29 σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα για την παραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης τεμενών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μύκης, επιχειρηματίας, Γιουσούφ Ντελή, δήλωσε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, τήρησε το λόγο της. Η εισήγηση που επιμελήθηκε το κόμμα ΔΗΣΥ στο κοινοβούλιο σχετικά με αλλαγές στο νόμο περί «παραχώρησης άδειας ανοικοδόμησης στις περιοχές όπου ανοικοδομήθηκαν τεμένη», εγκρίθηκε το βράδυ της 29ης Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ.

Σε δηλώσεις του στην ομάδα του «Azinlikca Online», ο Γιουσούφ Ντελή, δήλωσε τα εξής:

«Επειδή δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας για τα τεμένη μας, αντιμετωπίζαμε επί μακρόν προβλήματα όσον αφορά στις εργασίες ανοικοδόμησης και αποκατάστασής τους. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με τον εν λόγω θέμα εδώ και έξι χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα τεμένη μας, είχε κολλήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που έγιναν, το θέμα διευθετήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Εντούτοις, επειδή δε υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας για τα τεμένη μας, δεν επιτρεπόταν η διενέργεια επισκευών ή εργασιών επέκτασης.

»Τα τεμένη μας δεν αποτελούν ατομική ιδιοκτησία αλλά ανήκουν στην κοινωνία των πιστών και τοιουτοτρόπως δεν υφίστανται και τίτλοι ιδιοκτησίας. Για να τονίσω λοιπόν το πρόβλημα αυτό, συνόδευσα τη γενική πρόεδρο του κόμματός μας, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο τέμενος της Σμίνθης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει πριν από τρεις μήνες. Της μετέφερα το πρόβλημα και της έδειξα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τέμενος. Τότε η γενική πρόεδρος μας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μας έδωσε το λόγο της. Έδωσε λόγο να εισηγηθεί στο κοινοβούλιο σχετικό νομοσχέδιο, να αγωνισθεί ψυχή τε και σώματι για να λυθεί το πρόβλημά μας και να βρει οπωσδήποτε μια λύση ακόμη και αν το κόμμα της δεν βρίσκεται στην εξουσία.Αν είναι έτσι τότε «μπράβο Ντόρα» κι από εμάς…

Στα πλαίσια αυτά, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο τροποποίηση του νόμου περί παραχώρησης άδειας ανοικοδόμησης ακινήτου για τις περιοχές όπου έχουν ανοικοδομηθεί τεμένη. Πριν από δύο ημέρες ήμουν στην Αθήνα με την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Είδα την πρόταση για την τροποποίηση του νόμου και δόξα τω Θεώ, η εισήγηση αυτή εγκρίθηκε. Δι’ αυτής της οδού, αντιμετωπίσθηκε στη ρίζα του, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο λαός μας με τα τεμένη και τους μιναρέδες. Ευχαριστώ από ψυχής την ευγενική μας πρόεδρο, κα Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί τήρησε το λόγο της, μας υποστήριξε και διευθέτησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα τεμένη μας.

»Θα ήθελα, επί της ευκαιρίας, να δηλώσω και το εξής: χθες το βράδυ, μετά από την ψήφιση της εν λόγω εισήγησης, ακόμη και ο Τσετίν Μάντατζη, πλησίασε την γενική πρόεδρο της ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, για τη συγχαρεί για την εισήγηση που κατέθεσε η ΔΗΣΥ. Ναι λοιπόν, το ΔΗΣΥ και η Ντόρα Μπακογιάννη τήρησαν το λόγο τους. Εγώ εύχομαι στο λαό μας, με το καλό».

Να σημειώσουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη «έσπρωξε» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά οι «πρόθυμοι» έτρεξαν να δηλώσουν τις πεποιθήσεις τους. Είπαμε, εκλογές έρχονται, ας δώσουν τώρα που μπορούν… Γιατί, αύριο… ίσως και να μετοικήσουν…

Κωνσταντίνος

alithinapsemata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s