Χαβάη: Κόβουν κλήσεις στους σκύλους που γαβγίζουν


Κλήσεις για γάβγισμα θα μοιράζει η αστυνομία της Χαβάης στους σκύλους που «σηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι». Το γάβγισμα των σκύλων «καταστρέφει» το ειδυλλιακό σκηνικό στο πανέμορφο νησί, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα για τα ανυπάκουα τετράποδα.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν οι αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις στους «θορυβώδεις» σκύλους, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα εκατοντάδων δολαρίων.

Καθώς τα τελευταία χρόνια τα παράπονα των γειτόνων για τα γαβγίσματα των σκύλων έπεφταν σαν βροχή, οι Αρχές της Χαβάης αποφάσισαν να θεσπίσουν σαφές θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει τα γαβγίσματα, το «κλαψούρισμα» και τις κραυγές των σκύλων για 10 λεπτά συνεχόμενα ή για 20 λεπτά με διαλείμματα.

Ο νόμος επιτρέπει στον σκύλο να γαβγίζει συνεχόμενα, ξεπερνώντας τα επιτρεπόμενα όρια, αν ο ιδιοκτήτης του δέχεται επίθεση.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι η νομοθεσία παραβιάζει τα δικαιώματά τους, καθώς και τα δικαιώματα των ζώων, ωστόσο οι γείτονες έχουν αντίθετη άποψη.

tromaktiko

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s