Άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ υπέρ των κομμάτων


Δώσε και σε μένα μπάρμπα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά την προκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης που εισέπραξαν πριν από λίγες μέρες τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη προεκλογική επιχορήγηση, (το 22 τοις χιλίοις του προϋπολογισμού, όπως προβλέπει ο νόμος).

Το να αλλάξουν αυτό το νόμο σε μια περίοδο που ζητούν αφειδώς περικοπές από τους πολίτες ούτε που τους πέρασε από το μυαλό. Μάλιστα στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής κάποιοι είχαν και το θράσος να ζητήσουν την εξόφληση του συνολικού ποσού ως τις εκλογές, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης ευτυχώς είχε γερό πάτημα για να αντικρούσει. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του 60% πριν τις εκλογές.

Τα χρήματα αυτά κατανέμονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Ωφελούνται τα κόμματα της βουλής και της Ευρωβουλής δηλαδή καλούνται να εισπράξουν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι Οικολόγοι. Οι υπόλοιποι 4 της βουλής δεν θα πάρουν τίποτε δικαιούνται όμως μερίδιο στα άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ διαφημιστικό χρόνο, τα οποία υποχρεούνται τα κανάλια δημόσια και ιδιωτικά να παράσχουν δωρεάν στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Τις επόμενες μέρες πάντως ο τηλεοπτικός αέρας θα γεμίσει κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, αφού συμφωνήθηκε ότι κάθε ένας από αυτούς δικαιούται μια συνέντευξη διάρκειας 60 λεπτών σε κάθε κανάλι. Κανάλι. Συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνικής Συμφωνίας που μπορεί να μην ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις αλλά εκπροσωπείται στη βουλή, οι αρχηγοί αυτοί είναι 10.

Δικαιούνται συνολικά 50 εμφανίσεις. Έχοντας απομείνει πρακτικά ως τις εκλογές 18 μέρες αυτό σημαίνει τρεις αρχηγούς την ημέρα, μπορεί και τέσσερεις. Όσο για το ντιμπέιτ, δεν συμφωνήθηκε ακόμα τίποτε. Λογικό, αφού μόνο ο όγκος του με οκτώ αρχηγούς τρομάζει…

Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

nonews-news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s