ΝΟCI: «Το Ιράν δεν έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο σε Ελλάδα και Ισπανία» ΑΛΛΆ …..


Σύμφωνα με τηλεγράφημα του διεθνούς κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua, το Ιράν δεν έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο στην Ελλάδα και την Ισπανία, επικαλούμενο δηλώσεις στο ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο ISNA του Μοχσέν Καμσάρι, υπευθύνου διεθνών σχέσεων της κρατικής εταιρίας πετρελαίου του Ιράν (National Oil Company οf Iran).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές εταιρεία δεν έχει λάβει οδηγίες να σταματήσει την εξαγωγή πετρελαίου προς τις δυο χώρες, παρότι έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

ksipnistere

 

 

Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη και η Κρήτη την ακριβότερη της Ελλάδας

Με μέσες τιμές πάνω από τα 1,80 ευρώ το λίτρο, η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Οι υψηλές μέσες τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών στην επαρχία που είναι ακριβότερες από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Γι αυτό το χάλι δεν φταίνε οι ακριβές τιμές του αργού πετρελαίου, αλλά οι φόροι. Και με τις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πραγματοποιείται η φετινή έξοδος του Πάσχα. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι η ακρίβεια στα καύσιμα είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για τους εκδρομείς, ωστόσο η απεργία της ΠΝΟ έστρεψε αρκετούς εκδρομείς σε χερσαίους προορισμούς.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαμορφώνεται πολύ ακριβά, στο 1,849 ευρώ το λίτρο ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ.

Οι ακριβότεροι νομοί είναι το Λασίθι, η Κεφαλονιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, oι Κυκλάδες, η Ευρυτανία και το Ηράκλειο όπου η μέση τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται μέχρι 1,955 ευρώ. Στον αντίποδα, φθηνότερες είναι οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ανατολική Αττική, Σέρρες και Αθήνα όπου η μέση τιμή ξεκινά από 1,822 ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου η βενζίνη έχει ακριβήνει σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ).

greekbuses

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s