Σκαμπό φτιαγμένο μόνο απο σχοινί


Είναι αρκετά συνήθης στόχος για τους σχεδιαστές να εφευρίσκουν αυθεντικές ιδέες που είναι και καλαίσθητες, και λειτουργικές. Αυτό πετυχαίνει και η καρέκλα του Jon Fraser, η οποία έχει κατασκευαστεί από 80 μέτρα σχοινιού και μόνο.

Το τελικό αποτέλεσμα ξεχωρίζει για τη φυσικότητα και την απλότητά του, ωστόσο η διαδικασία κατασκευής του δεν είναι τόσο απλή όσο υποθέτει κανείς βλέποντάς το.

Το να γίνει το κάθισμα και λειτουργικό πέρα από διακοσμητικό, αποτέλεσε μία πραγματική πρόκληση, καθώς το σχοινί δεν είναι τόσο άκαμπτο. Έπρεπε να μουλιάσουν σε ρητίνη πολυουραιθανίου 20 ξεχωριστά κομάτια και να ενοθούν για να δώσουν τη μορφή καθίσματος.

Ο σχεδιαστής Jon Fraser εξηγεί ότι το project αυτό χρειάστηκε μία εβδομάδα δουλειάς για την ολοκλήρωσή του, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολυπλοκότητα της κατασκευής του.

Το σχοινί έχει διατηρήσει τη φυσική του υφή και το χρώμα, που βέβαια μπορεί να το καθιστά λίγο πιο σκληρό ως επιφάνεια, ωστόσο το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα τοποθετώντας πάνω του ένα απαλό και άνετο μαξιλάρι.

Η “Ropey Chair”, όπως ονομάστηκε ενδείκνυται και για εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους, αρκεί να βρίσκεται σε μία σχετικά προστατευμένη περιοχή για να αποφευχθούν οι αλλοιώσεις του υλικού.

 

xeiropoihma

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s