Εισβολή μισθοφόρων της Blackwater στη Συρία – Δαμασκός: «Θα εκτελούνται επί τόπου»


Την παλιά «καλή» λύση των μισθοφορικών ομάδων που κάνουν την «βρώμικη» δουλειά για τις κυβερνήσεις, εκεί που ο τακτικός Στρατός δεν μπορεί να παρέμβει φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανατροπή του Assad. Σύμφωνα με αποκαλύψεις της WikiLeaks

(http://wikileaks.org/gifiles/docs/5331882_fwd-got-a-moment-syria-757-478-7383-post-i-think-.html,
http://wikileaks.org/gifiles/docs/257534_fwd-thank-you-please-do-not-publish-this-email-on-your.html )

τις οποίες διερεύνησε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει μισθοφόρους στο εσωτερικό της Συρίας στελεχών της εταιρείας που διαδέχτηκε τη διαβόητη Blackwater η οποία είχε αιματοκυλίσει το Ιράκ.

Πρακτικά πρόκειται για την ίδια εταιρεία η οποία άλλαξε όνομο, μετά τις σφαγές που χρεώθηκε στο Ιράκ και τις δίκες που ξεκίνησαν σε βάρος της.

Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας θα μεταφερθούν από το Ιράκ στην Συρία και θα αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων, οι οποίοι όπως φαίνεται αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις δυνάμεις του συριακού Στρατού.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης ο Γερμανός ειδικός αναλυτής Christoph R. Hörstel , αποστολή των στελεχών της αμερικανικής εταιρείας είναι η πραγματοποίηση δολοφονιών, τρομοκρατικών επιθέσεων, η πρόκληση ταραχών σε ειρηνικές διαδηλώσεις και η εμπλοκή τους με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως ξεκάθαρα δηλώνει ο Γερμανός αναλυτής οποιαδήποτε εμπλοκή της αμερικανικής εταιρείας των μισθοφόρων χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα ήταν δυνατή. Όπως επισημαίνει ο Christoph Hörstel καμία χώρα όπως η Τουρκία, το Κατάρ, η Βρετανία, η Γαλλία ή η Σαουδική Αραβία, δεν θα μπορούσε να δράσει στην Συρία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την εμπλοκή της αμερικάνικης εταιρείας μισθοφόρων στην Συρία, είναι οι παράλληλες προσπάθειες του Κόφι Ανάν να επιτύχει ανακωχή ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και στους εξεγερμένους.

Αναμφίβολα κινήσεις όπως η αποστολή μισθοφόρων στην Συρία δεν διευκολύνει την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, ενώ η ανοχή των ΗΠΑ στην ανάμειξη των μισθοφόρων στις μάχες στην Συρία αποτελεί έμμεση εμπλοκή τους στην εξέγερση στην Συρία υποστηρίζοντας την αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει ο Γερμανός αναλυτής η κίνηση αυτή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κατηγοριών κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και των συνεργατών τους στα Ηνωμένα Έθνη για αυτόν τον «κάτω από το τραπέζι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πόλεμο στην Συρία.

Κατά τον Christoph Hörstel η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προστατέψει την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Συρίας από τις ενέργειες άλλων κρατών τα οποία συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας οι οποίες διατηρούν κατασκόπους στην Συρία, οδηγούν φιλειρηνικά έθνη σε πόλεμο.

Μπορεί όπως αναφέρει ο Γερμανός αναλυτής η κυβέρνηση στην Συρία να έχει δολοφονήσει και βασανίσει πολίτες, αλλά με καμία δύναμη αυτές οι πράξεις δεν δικαιολογούν την πραγματοποίηση ενός διεθνούς πολέμου όπως αναφέρει κατά της Συρίας.

Τελικά τα πρόσφατα γεγονότα στην Λιβύη φαίνεται ότι επαναλαμβάνονται αυτή όμως την φορά τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στις ΗΠΑ και στους συνεργάτες τους.

Από την πλευρά της Συρίας, αξιωματούχος δήλωσε ότι «Απλά όποιοι από τους μισθοφόρους συλλαμβάνονται μετά την ανάκρισή τους θα εκτελούνται επί τίπου»…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s