Το δημοσίευμα και η απάντηση του Παπαδήμου (δεν δεχόμαστε τη λέξη ‘πρωθηπουργού’ εφόσον δεν εκλέχθηκε νόμιμα απο τον λαό)


Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο καθώς η Ε.Ε. έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες.

Όπως λέει η λαϊκή παροιμία “στου αλλουνού τον κ..λο, σαράντα ξυλιές δεν είναι τίποτε”.

Έτσι είναι και οι σωτήρες μας: με ευκολία μας πετάνε στη μούρη τη συνενοχή με τις εξυπνάδες του Πάγκαλου “μαζί τα φάγαμε”, “όλοι είμαστε ένοχοι”, με ευκολία προτείνουν μειώσεις μισθών για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά πάντα για τους άλλους !

Η αποκάλυψη της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”, είναι η συνέχεια ενός εξαιρετικά σημαντικού άρθρου του taxalia, που διέλαθε της προσοχής των περισσότερων (πλην της καλής εφημερίδας, που το έψαξε).

Για θυμηθείτε λίγο pls, τι γράφαμε την 1η Μαρτίου:
http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_9134.html

Κόβουν και ράβουν λοιπών οι κυρίαρχοι, κατά τα μέτρα τους. Αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ, είναι -νόμιμα αλλά όχι ηθικά- αφορολόγητες. Από την άλλη, ψιλικατζής με τζίρους 5 και 10 ευρώ την ημέρα, θα πληρώνει ντε και καλά φόρους και τέλος επιτηδεύματος και χαράτσια και τεκμήρια….

http://www.antinews.gr/2012/04/29/158672/

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

«Απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται, δε, ότι ο φόρος που αναλογεί «καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ 2,2 εκ ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει επίσης αφορολόγητα 1.400 ευρώ μηνιαίως ενώ θεωρεί ερευνητέο εάν και η σύνταξη που λαμβάνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι και αυτή αφορολόγητη.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται, πάντως, ότι «ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση».

kourdistoportocali

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s