«Δημιουργία ξανά» = «Καταστροφή ξανά»


Ούτε τα κόμματα  της κατάμαυρης συγκυβέρνησης δεν τόλμησαν  να αναφερθούν προεκλογικά  στην ηλεκτρονική χειροπέδα (κάρτα του πολίτη)  που τα ίδια  θεσμοθέτησαν.

Το τόλμησε όμως  ένα κόμμα που  εύκολα θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει  ως το κόμμα της ελίτ  των νεοφιλελευθεριστών  ή των  σικάτων  καζινοκαπιταλιστών.

Ένα  κόμμα  που  με τον  αυτάρεσκο  τίτλο  «Δημιουργία ξανά»   μας  προτείνει  να   επιλέξουμε την μεταμόρφωσή  μας  σε  τσιπαρισμένους  δουλοπάροικους, οι οποίοι  αν  δουλέψουν  σκληρά,  τότε το αφεντικό   θα  «δημιουργήσει ξανά»  γιγάντια  υπερκέρδη και έτσι  θα  μπορούν απολαύσουν ένα πιάτο …ελληνική  φασολάδα. 

Αυτό  κι αν λέγεται  θράσος.

Τουλαχιστον  οι άλλοι  του  νεοφιλελεύθερου  θιάσου σκιών, μοστράρουν  ευθέως τον εμπριμέ φεντεραλισμό – ευρωλιγουρισμό.Δεν  πασπαλίζουν  με  πατριωτικά  θυμάρια το δηλητήριο  του Φριντμαν  και της  σχολής του Σικάγο σερβίοροντάς το  ως ελιξήριο δημιουργίας ή εθνοσωτήριο αψέψημα.

Δείτε  παρακάτω  το  άκρως αποκαλυπτικό  άρθρο του φίλου  ID-ont και θυμηθείτε  ποιό  ψηφοδέλτιο  να πετάξετε  τρίτο  στο καλάθι με τα σκουπίδια:

Κόμμα «Δημιουργία Ξανά»: 

ΝΑΙ στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη)

σχόλιο ID-ont:

 Μικρά κόμματα με παλιές ιδέες!

 Συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη;

 Το ίδιο υπόσχεται και το κόμμα «Δημιουργία Ξανά».

Δώσε «Ηλεκτρονική Ταυτότητα» στο λαό για να λυθούν όλα του τα προβλήματα, λέει αυτό το κόμμα στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ πολύ καλά τα προεκλογικά προγράμματα πριν πάμε να ψηφίσουμε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: Οικονομία και Ανάπτυξη

…………………

– Αναμορφώνεται η νομοθεσία που αφορά στην ίδρυση επιχειρήσεων και απλοποιείται έτσι ώστε η ίδρυση να είναι εφικτή μέσα σε λίγες ώρες. Καταργείται η υποχρέωση του πολίτη να προσκομίζει έγγραφα από κρατικές υπηρεσίες. Η υπηρεσία στην οποία απευθύνεται ο πολίτης έχει την υποχρέωση να βρίσκει ό,τι την ενδιαφέρει από τα αρχεία άλλων υπηρεσιών χωρίς ο πολίτης να κάνει τίποτε άλλο. Μηχανογραφούμε πλήρως τα κρατικά αρχεία. Ο πολίτης εφοδιάζεται με μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία περιέχει όλα τα στοιχεία του και χρησιμοποιείται σε όλες τις επαφές του με το κράτος.

– Καθιερώνουμε την «ηλεκτρονική υπογραφή» και την «ηλεκτρονική ταυτότητα» των επιχειρήσεων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, για όλα τα έγγραφα που αποστέλλονται ηλεκτρονικά.

……………………………….

2 σκέψεις σχετικά με το “«Δημιουργία ξανά» = «Καταστροφή ξανά»

 1. Πόσο με αηδιάζει όταν παίρνουν από 100 σελίδες μία φράση και τη δένουν κομποσκοίνι για να υποστηρίξουν την ιδέα τους (ή τα συμφέροντά τους…)

  Κάντε λίγο τον κόπο να διαβάσετε τις θέσεις τους, πόσο ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές είναι. Θέλετε δε θέλετε-μερικοί- αυτός ο άνθρωπος προχωράει και θα τους βάλει όλους στη θέση τους.

  Εγώ προτείνω σε όποιον -με στοιχειώδη λογική- Έλληνα διαβάζει αυτό το άρθρο, να μπει στην ιστοσελίδα τους και στο κανάλι τους στο youtube να διαβάσεις τις θέσεις τους και να δει ομιλίες και συνεντεύξεις. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους.

 2. Ανώνυμε (17:31)
  O ακραία επιθετικός νεοφιλελευθερισμός της «Δημιουργίας, ξανά!» δεν είναι για όλους… Αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις «ρεαλιστικό» για κάποιους είναι εφιαλτικό. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά και γεμάτη είναι η τσέπη σου…

  Μια συνολικότερη κριτική (για αυτό το παλιό που πλασάρεται ως κάτι «νέο» και «φρέσκο») μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
  Θ. Τζήμερος – Δημιουργία, ξανά: πολλά κεράσια, μικρό καλάθι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s