Δημοτικοί Υπάλληλοι: Στις εκλογές θα δουλέψουν μόνο όσοι θα πάρουν το επίδομα θα δημιουργηθούν όμως προβλήματα


Δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας

Διασφαλίζεται – εν μέρει – η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, μετά από την υποχώρηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) σχετικά με την προηγούμενη απόφασή της να απέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι από κάθε εκλογική διαδικασία. Η Ομοσπονδία μετά και τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών της κοινής υπουργικής απόφασης για τα εκλογικά συνεργεία των υπαλλήλων των δήμων, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε γενική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, «εμείς θέλουμε να γίνουν κανονικά οι εκλογές», πρόσθεσε ωστόσο πως θα εργαστούν «μόνον οι υπάλληλοι που ορίζονται στην υπουργική απόφαση και θα λάβουν το εκλογικό επίδομα. Πιστεύουμε πάντως ότι δεν επαρκούν και, ως εκ τούτου, θα υπάρξουν προβλήματα στη διενέργεια των εκλογών».

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Τάσος Γιαννίτσης και Φίλιππος Σαχινίδης, στην προετοιμασία των εκλογών θα πάρουν μέρος 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι. Το ποσό το οποίο θα τους χορηγηθεί ως εκλογικό επίδομα ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε υπάλληλος θα λάβει περίπου 100 ευρώ, τα οποία, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος».

15:13 Στον αέρα βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα μετά τη άρνηση των δημοτικών υπαλλήλων σήμερα να παραλάβουν το εκλογικό υλικό, τους σάκους δηλαδή με τα ψηφοδέλτια, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στα εκλογικά κέντρα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η κίνησή τους αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας.

Το βασικό αίτημα των δημοτικών υπαλλήλων είναι πανελλαδικής φύσεως και αφορά στην καταβολή του εκλογικού επιδόματος σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

thebest

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s