Ποιο bonus εδρών είναι πιο ηθικό;


Παλιότερα, ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη, έδινε bonus στο πρώτο κόμμα 40 βουλευτές. Στη συνέχεια ήρθε η ΝΔ και ο καθηγητής Παυλόπουλος και ανέβασε το bonus στις 50 έδρες. Ποιο είναι άραγε το πιο ηθικό και δημοκρατικό bonus; Αυτό των 40 εδρών ή αυτό των 50;

 

Η αιτιολογία που φέρουν και τα δύο μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), είναι ότι το πρώτο κόμμα θα πρέπει να έχει ισχυρή πλειοψηφία για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση, λες και ότι σε περίπτωση που συγκυβερνήσουν πιο πολλά κόμματα με απλή αναλογική, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, δεν θα κυβερνηθεί η χώρα. Τώρα τι ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που είναι πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά μειοψηφία στο λαό, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, αλλά αν δεν υπολογίζει κάποιος το λαό και τη δημοκρατία, δεν τον ενοχλεί και πολύ.

Φυσικά η σκοπιμότητα αυτής της αντιδημοκρατικής και ανήθικης συμπεριφοράς από τα κόμματα εξουσίας, έχει να κάνει με την αυτοδύναμη και ανεξέλεγκτη νομή της εξουσίας και όχι φυσικά με την ανάγκη να κυβερνηθεί το κράτος.

Εμείς βάζουμε ένα ερώτημα και σκεφτείτε το. Πως αξιολογείται η ηθικότητα του αριθμού των εδρών του bonus; Γιατί να είναι 40 ή 50 και όχι 60 ή 70 ή 80; Γιατί όχι ακόμα και 150, ώστε το σχετικά πλειοψηφούν κόμμα να κυβερνήσει οπωσδήποτε τη χώρα και να έχουμε πάντα σταθερή κυβέρνηση; Απαντήστε λοιπόν, ποιος είναι εκείνος ο αριθμός των εδρών του bonus, που είναι ο πιο ηθικός και δημοκρατικός;;;

Απλά κανένας.

Βλέπουμε λοιπόν, έναν ολόκληρο λαό να κάνει το κορόιδο, να στρουθοκαμηλίζει, να χώνει το κεφάλι του στην άμμο και να παριστάνει ότι έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα.

Αν δεν αλλάξουμε σκέψη και συνεχίσουμε να αφήνουμε τους επαγγελματίες εμπόρους των ελπίδων μας να μας δουλεύουν, κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s