Παγκόσμια πρωτιά για το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας


Παγκόσμια πρωτιά κατάφερε το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας με απόλυτη επιτυχία ερευνητικό διεθνές πρωτόκολλο. Θέμα του είναι η αντιμετώπιση της αναιμίας σε ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Διοικητή του ΓΝΑ Γεώργιο Λάμπρο και στην οποία σημειώνονται επίσης τα εξής: «Εκείνο το οποίο ερεύνησαν οι νεφρολόγοι του Νοσοκομείου Άρτας είναι κατά πόσο είναι αποτελεσματική η ενδοφλέβια χορήγηση σιδήρου στους ασθενείς με Χ.Ν.Α, σε σχέση με τη χορήγηση πολύ ακριβότερων και πολυπλοκότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως είναι η ερυθροποιητίνη. Τα αποτελέσματα υπήρξαν θετικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό από θεραπευτικής και οικονομικής πλευράς. Η έρευνα έγινε σε μεγάλο δείγμα ασθενών και αξιολογήθηκε από ευρωπαίους ελεγκτές για λογαριασμό ελβετικής εταιρείας που ασχολείται με την κατάρτιση διεθνών ιατρικών πρωτόκολλων.

Ακόμη και σήμερα βρίσκονταν στο Νοσοκομείο γερμανοί ελεγκτές. Για τη διεκπεραίωση της έρευνας συνεργάστηκαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νεφρολογικού Τμήματος καθώς και του Βιοχημικού Τμήματος του Νοσοκομείου.Υπεύθυνη ερευνητικής μελέτης: Γκούβα Χαρίκλεια Επιμ. Α’ με συνεργάτες:Κατωπόδης Κων/νος: Δ/της Νεφρολογικού Τμήματος-Βλαχοπάνου Αφροδίτη: Επιμ. Α’-Δήμου Σοφία: Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Νεφρολογικού Τμήματος-Αργυροπούλου Σοφία Δ/ντρια: Βιοχημικού-Στεφάνου Παναγιώτης:Βιοχημικός».

 

alithinapsemata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s