Η οδύσσεια μιας συνταγής


Στα όρια της νευρικής κρίσης βρίσκονται οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς ούτε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί ούτε τα ειδικά χειρόγραφα συνταγολόγια τους δίνονται απο το ΙΚΑ ώστε να μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασφαλισμένους. Τονίζουν σε ανακοινωσή τους πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη .

Η επιστολή που έστειλαν οι γιατροί του ΙΣΑ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σας επισημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις σας, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξακολουθεί να παραμένει εκτός λειτουργίας, ενώ θεωρούμε αμφίβολο ότι θα τηρηθεί η υπόσχεσή σας ότι θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδος.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να  παρατείνεται η ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων. Ταλαιπωρία που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας της άρνησης των Διοικητών των μονάδων του ΙΚΑ να χορηγήσουν σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ατομικά συνταγολόγια, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση χειρόγραφων συνταγών. Για την άρνηση τους να χορηγήσουν συνταγολόγια, επικαλούνται την μη έκδοση από πλευράς σας σχετικής εγκυκλίου- ανακοίνωσης.

Με βάση τα παραπάνω, σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση της απαραίτητης εγκυκλίου, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να περιοριστούν οι δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αδυναμία των συναδέλφων ιατρών να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους, όσο και την περαιτέρω ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκριση σας και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας».

ΒΑΣΩ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

ygeianews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s