Τα απίθανα επιδόματα συνεχίζονται – Τα διαψεύδουν οι αρμόδιοι φορείς


Η χώρα βυθίζεται, μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν οριακά καθώς το ταμείο είναι μείον, αλλά τα τρελά συνεχίζονται.

Η πρόκληση δεν έχει όρια καθώς συντηρούνται ακόμη μερικά από τα πιο απίθανα επιδόματα, τα οποία “ναι” μεν υπάρχουν για να δικαιολογούνται (πρακτική που ακολουθήθηκε για δεκαετίες) κάποιες αυξήσεις στους πενιχρούς μισθούς παραμένουν όμως προκλητικά από τη στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν να τα παίρνουν άνευ λόγου και αιτίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος” υπάρχουν ακόμη σε υπηρεσίες του Δημοσίου επιδόματα όπως για το… πλύσιμο των χεριών στον ΟΣΕ που είναι 280 ευρώ το μήνα (ήταν 420 και … περικόπηκε) ή το επίδομα … φαξ (!) των 580 ευρώ το μήνα που παίρνουν υπάλληλοι της ΔΕΗ! Το διαβόητο επίδομα κεραίας εξακολουθεί να υπάρχει στον ΗΣΑΠ και φτάνει τα 750 ευρώ το μήνα, ενώ ακόμη υπάρχει και το επίδομα φακέλου (!), σε ολόκληρο το δημόσιο, καθώς η μεταφορά φακέλων από γραφείο σε γραφείο πρέπει προφανώς να αμείβεται εξτρά!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά τη χορήγηση του προαναφερθέντος επιδόματος σε εργαζόμενους της εταιρείας. Το δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου» πιθανότατα εκ παραδρομής αποδίδει το επίμαχο επίδομα κεραίας σε εργαζόμενους του πρώην ΗΣΑΠ και όχι σε εργαζόμενους του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), τους οποίους και αφορά το εν λόγω επίδομα.

«Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδω σημερινό, πλήρως αναληθές, δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας- και μάλιστα κάτω από πρωτοσέλιδο τίτλο για «επίδομα φαξ 580 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ»», αναφέρει με δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ ο διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, κάνοντας λόγο επίσης για «αποκύημα νοσηρής φαντασίας ή σκοπιμότητας». Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει επίσης το επίδομα… περιποίησης πελάτη για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας!

Αυτά τα επιδόματα… ξέφυγαν; Πόσοι τα δικαιούνται; Άραγε εν μέσω κρίσης είναι δίκαιο και υπάρχουν ενώ άλλοι υπάλληλοι του δημοσίου είδαν το εκκαθαριστικό τους στο… 0 ή την ώρα που άλλοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται χωρίς δουλειά; Άραγε δεν θα ήταν καλύτερο το Δημόσιο να κάνει κάποιες οικονομίες για να μπορέσει να αποπληρώσει χιλιάδες εμπόρους επιχειρηματίες κλπ στους οποίους παρακρατεί τον ΦΠΑ;

 

 

ksipnistere

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα απίθανα επιδόματα συνεχίζονται – Τα διαψεύδουν οι αρμόδιοι φορείς

  1. Ξέρετε ότι στη ΔΕΗ υπάρχει και επίδομα σεξ (προσωπικής ευεξίας το βάφτισαν) για όσα από τα υψηλόβαθμα στελέχη, στάθμης τομεάρχη ΒΟΚ και άνω, ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος για διάστημα μεγαλύτερο από μια εβδομάδα. Το ποσό ανάλογα με την κατηγορία του στελέχους φτάνει ως και 1.760€ ανά ταξίδι. Κάνοντας τα σταβά μάτια, το ίδιο επίδομα χορηγούταν και για τα εκτός έδρας του εσωτερικού όταν ξεπερνούσαν τις 15 ημέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s