Πιο πλούσιοι από ποτέ οι Γερμανοί την ώρα που οι Έλληνες πεινούν


Οι ιδιωτικές καταθέσεις των Γερμανών έφτασαν την περσινή χρονιά το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ παρά τις απώλειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Μπούντεσμπανκ.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας επεσήμανε πάντως ότι μετά την ενοποίηση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία ο πλούτος των Γερμανών παρουσιάζει σταθερή αύξηση, με εξαίρεση κάποιες προσωρινές μειώσεις που αφορούν μερικούς μήνες.

Το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ δεν περιλαμβάνει άλλα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών, όπως για παράδειγμα την ακίνητη περιουσία.

Η Μπούντεσμπανκ επισημαίνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους επένδυσαν πέρυσι τις οικονομίες τους σε βραχυπρόθεσμες καταθέσεις ή σε ασφάλειες, ενώ απέφυγαν να επενδύσουν σε ομόλογα.

Οι αναταραχές στις αγορές προκάλεσαν το 2011 συνολικές απώλειες 92 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές.

Το ιδιωτικό χρέος των Γερμανών «αυξήθηκε ελαφρά», σύμφωνα με την Μπούντεσμπανκ και έφτασε το 2011 τα 1,5498 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 1,5476 τρισεκατομμύρια ευρώ.

newsit

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s