Θέλετε δημοκρατία; Δείτε δημοκρατία όσοι σκέφτεστε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ (βίντεο)


Θυμόμαστε τη συνέντευξη τύπου, 2011 ……

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζεται ως ρήτορας. Μάλλον όμως τα βρήκε σκούρα από 2 γυναίκες. Δείτε γιατί.
κ. Βενιζέλος στα λεγόμενα του χαρακτήρισε ακόμα και σήμερα την υπό πτώχευση Ελλάδα ως μια από τις 30 πιο ανεπτυγμένες χώρες με υψηλό επίπεδο ζωής.

Δικαιολογημένα κατά εμάς, μία γυναίκα δημοσιογράφος, λοιπόν, που συστήθηκε ως εκπρόσωπος του πρακτορείου IN-ON, τον ρώτησε καυστικά και ίσως και επιθετικά:

«Κύριε υπουργέ, είπατε μία φράση: Στην Ελλάδα έχουμε ακόμη υψηλό επίπεδο ζωής. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από πού το συμπεραίνετε όταν έχουμε φθάσει τα 400 ευρώ μισθό και εκεί θα φθάσετε τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεύτερον, έχετε δίκιο ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής γιατί μας χρωστάει η Γερμανία 2 τρισ. ευρώ και τους δίνουμε πάλι κατοχικό δάνειο. Τρίτον, αφού έχουμε μία δημοκρατική κυβέρνηση, το 60% ζητάει εκλογές. Κάντε τώρα εκλογές κύριε υπουργέ»!

Ο κ. Βενιζέλος στο άκουσμα της ερώτησης δεν έκρυψε την ενόχληση του και απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση λέγοντας:

«Ο τόνος αυτός ήταν τόνος κοινοβουλευτικής αγόρευσης και θα απαντήσω όταν μου γίνει τέτοια ερώτηση στη Βουλή».

Όμως, και μια άλλη γυναίκα δημοσιογράφος σε σπαστά ελληνικά δεν χαρίστηκε στον «τσάρο» ρωτώντας: «Κύριε υπουργέ, μπορείτε να περιγράψετε τη σοβαρότητα της ελληνικής κατάστασης; Θα δούμε κάποιο default τις επόμενες βδομάδες;».

Για δεύτερη φορά φανερά ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει και κατέφυγε σε υπεκφυγές:

«Απάντησα σ’ αυτά. Με βάζετε να κάνω επανάληψη για δική σας χρήση; Όλος μου ο πρόλογος ήταν αυτά» και συνέχισε λέγοντας πως άμα είναι να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, να… καταργηθεί η ενημέρωση: «Το ότι κάνετε την ερώτηση αυτή δείχνει πόσο μάταιο είναι να κάνουμε δημόσιες ανακοινώσεις. Διότι αν είναι να μην αλλάζουν τα δεδομένα της πληροφόρησής σας λέγοντάς σας την αλήθεια για αυτά που συμβαίνουν θεσμικά, τότε είναι μάταιο να γίνεται αυτή η ενημέρωση».

youtube

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s