Θεσσαλονίκη: Ξέμεινε από υλικά το μετρό – Σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες


Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες στην περιοχή μεταξύ της Μπότσαρη και της Συνδίκα καθώς αβέβαιο παραμένει ακόμα πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του μετρό προκειμένου να «απελευθερωθούν» οι βιτρίνες τους από τις λαμαρίνες.

Η οδός Δελφών έχει κλείσει σε όλο της το πλάτος, οδηγώντας τους καταστηματάρχες αλλά και ολόκληρη την περιοχή στην απομόνωση. Επιπλέον, ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2011 και όταν έκλεισε είχε δοθεί από την «Αττικό Μετρό ΑΕ» στους περίοικους η διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε δέκα μήνες….

Ελλειψη… σιδήρου!

Σύμφωνα με δημόσιες, επώνυμες καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο μετρό, τα μηχανήματα με τα οποία θα έπρεπε να κατασκευάζεται το έργο είναι ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ δεν υπάρχουν ούτε υλικά για να εκτελεστούν οι εργασίες! Έτσι, ο σίδηρος αλλά και το τσιμέντο αποτελούν… δυσεύρετα υλικά.

Την ίδια ώρα, οι δύο μετροπόντικες παραμένουν ακινητοποιημένοι και επίκειται η αποσυναρμολόγηση και ο παροπλισμός τους, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Ομως ακόμη και η αποσυναρμολόγηση των δύο μηχανημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς έχει σταματήσει και η κατασκευή του φρεατίου στο σταθμό της Ανάληψης, απ’ όπου θα πρέπει να βγουν στην επιφάνεια για να απομακρυνθούν. Οι εργαζόμενοι πάντως στα δύο μηχανήματα ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων έχουν ενημερωθεί ότι τις επόμενες μέρες θα απολυθούν.

«Οι ρυθμοί στην κατασκευή του έργου έχουν πέσει. Αυτό μας γεννά ανησυχίες και ερωτηματικά για το πότε θα ολοκληρωθεί το μετρό. Την ίδια ώρα, εξαιτίας του, τα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια στοιχειώνουν», δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό στον κατασκευαστικό τομέα, Γιώργος Κόκκινος.

Παγωμένα

Σημειωτέον ότι κατά μήκος της οδού Δελφών ελάχιστα καταστήματα έχουν μείνει ανοιχτά, αφού ο αποκλεισμός του δρόμου από τις λαμαρίνες, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οδήγησε τους περισσότερους καταστηματάρχες στο να βάλουν λουκέτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεξιά πλευρά της Δελφών, με κατεύθυνση προς την ανατολική Θεσσαλονίκη, έχουν μείνει ανοιχτά δύο καταστήματα, ένα βουλκανιζατέρ (το οποίο φυσικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού ο δρόμος είναι κλειστός) και ένα φαρμακείο. Ανάλογη, αν όχι χειρότερη, είναι η κατάσταση και στην απέναντι πλευρά του δρόμου…

Οι εναπομείναντες είναι σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους, που έβαλαν λουκέτο.

 

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

 

thestival

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s