Μια ματιά είναι αρκετή…για να καταλάβουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις


Το πρόσωπο μας αποκαλύπτει τις σεξουαλικές προτιμήσεις! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη άντρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας μπορούσαν να ξεχωρίσουν τις φωτογραφίες ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ατόμων πολύ συχνότερα απ’ ότι θα μπορούσε να αποδοθεί στην τύχη.

Οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, με το 65% να αναγνωρίζει με ακρίβεια την σεξουαλικότητα των άλλων. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν 57%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άντρες και γυναίκες αναγνώριζαν ευκολότερα τις λεσβίες από τους γκέι άντρες, ακόμα και όταν έβλεπαν τις σχετικές φωτογραφίες ανάποδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα στοιχεία των μελετών αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αξιολογούν υποσυνείδητα την σεξουαλικότητα των άλλων όταν τους γνωρίζουν για πρώτη φορά.

Οι εθελοντές, 129 φοιτητές, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, έβλεπαν στην οθόνη ηλεκτρονικών υπολογιστών τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες 96 νεαρών ανδρών και γυναικών, που είχαν δηλώσει στους ερευνητές εάν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι.

Κάθε φωτογραφία εμφανιζόταν στην οθόνη για 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τους φοιτητές να πρέπει στη συνέχεια να πουν τι γνώμη είχαν για την σεξουαλικότητα κάθε ατόμου.

Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα και την ακρίβεια των απαντήσεων: μάλιστα παρά το γεγονός ότι πολλές φωτογραφίες έμοιαζαν παρόμοιες, ενώ απεικόνιζαν μόνο πρόσωπα και όχι μαλλιά, η ακρίβεια των προβλέψεων στα γυναικεία πρόσωπα έφτασε το 65% όταν οι φωτογραφίες εμφανίζονταν κανονικά και το 61% όταν εμφανίζονταν ανάποδα. Στα ανδρικά πρόσωπα, η ακρίβεια ήταν 57% και 53% αντίστοιχα.

 

iatros4u

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s