Το Υπουργείο Οικονομικών μόνο τα κλάματα δεν έχει βάλει που δεν θέλουμε την Κάρτα Αποδείξεων


Άρχισαν τα παρακάλια!

Δείτε το e-mail που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών για να μας πείσει να πάρουμε την Κάρτα Αποδείξεων — εναλλακτική ονομασία: Κάρτα Απόλυτου Φακελώματος (σβήσαμε το όνομα αποδέκτη και username) και πως θα μας μαντρώσουν στις τράπεζες που «σώζουν» αυτή τη στιγμή με τα δανεικά της Τρόικας που πληρώνουμε απο τις τσέπες μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Αγαπητέ χρήστη του TAXISnet,

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη που αγοράστηκαν.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή, με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.

Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα Τράπεζες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής. Σήμερα, τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα χρήσης της Κάρτας Αποδείξεων, μέσω των ειδικά ενημερωμένων POS και e-POS που ήδη διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  http://link.minfin.gr/karta

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

————————————————————————————————————————————————-

ΣΧΟΛΙΟ MySatelite:

Είναι σίγουρο ότι σταδιακά θέλουν να αντικαταστήσουν πλήρως τις χρηματικές συναλλαγές με μετρητά σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της συκγεκριμένης κάρτας η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό και θα λειτουργεί ως χρεωστική κάρτα (debit card).

Τα δημοσιεύματα το αποδεικνύουν (δείτε πως απο τρία χιλιάρικα το κατεβάζουν σταδιακά):

  1. Όχι μετρητά στις συναλλαγές πάνω από 3000 ευρώ, από σήμερα

  2. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ

  3. Κάρτα αγορών online με την Εφορία Για αυτόματη καταγραφή των αποδείξεων… – Υποχρεωτικά χωρίς μετρητά για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ

  4. Πρόταση νόμου 70 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για φορολογικά κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

  5. Όχι μετρητά για συναλλαγές πάνω από 100 ευρώ, λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

  6. Θα απαγορευτούν οι συναλλαγές σε ρευστό πάνω από 100 ευρώ(;) και μετά θα το πάνε στο 1 ευρώ;

Απο το 3ο δημοσίευμα συγκρατούμε τα λεγόμενα του Γ. Παπακωνσταντίνου (τέως υπουργός Οικονομικών και ένας απο τους πολλούς που μας ξεπάστρεψε) ο οποίος

επισήμανε ότι «είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικόοικονομικό σύστημα. Συνδυάζεται το μέτρο αυτό με όλες τις ρυθμίσεις που έχει το νέο φορολογικόπλαίσιο για τη χρήση όλο και λιγότερων μετρητών στην ελληνική οικονομία και για την αποτύπωση και στα φορολογικά έσοδα της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας».

Για όσους ακόμα νομίζουν πως είναι απλά μια κάρτα που θα μας βοηθήσει στις συναλλαγές μας, δείτε το αντιφατικό ρεπορτάζ του MEGA κρατικού καναλιού που λέει πως η κάρτα δεν θα συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία μας, αλλά θα ενσωματωθεί με την Κάρτα του Πολίτη (άλλη μια κάρτα φακελώματος), ώστε να περιέχει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμό Δημοτολογίου και διαβατηρίου, δακτυλικό αποτύπωμα, φωτογραφία κατόχου.

Οσοί βλέπουν τις τηλεοπτικές σειρές CSI  ή Νόμος και Τάξη, ξερούν πολύ καλά πως απο τις πρώτες εντολές που δίνονται για εντοπισμό ή διεξαγωγή έρευνας είναι να ελεγχθούν κίνησεις μέσω πιστωτικών / χρεωστικών συναλλαγών. Ωραία ακούγεται αν είναι να βρείς κακοποιούς, αλλά ωραία αποδεικνύει πως άνα πάσα στιμγή ξέρουν που πήγες, τι πήρες, πότε ήσουν εκεί, πόσο τακτικά πηγαίνεις.

Πόσο έυκολο θα ήταν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία εις βάρος οποιουδήποτε; Και ποιός μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα εναντίον όσων αντιστέκονται, διαφωνούν, εκφράζουν αντίθετη άποψη απο αυτή που έχει η κυβέρνηση Χ, Ψ, Υ (και των μεγάλων συμφεροντών που κρύβονται πίσω τους, όπως πάντα);

Διαβάστε το 1984 – Ο Μεγάλος Αδελφός του Τζωρτζ Όργουελ όσο είναι ακόμα καιρός. Σας εκλιπαρώ, ξυπνήστε.

MySatelite

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s