Να καταργηθεί η βίζα για πολίτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα


ΑΛΛΑΓΗ τουριστικής πολιτικής, με την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη από τις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης παρατηρεί ότι η Κίνα είναι «μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα». «Δυστυχώς, η διατήρηση της βίζας ως προαπαιτούμενου για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα, ανακόπτει τη δυναμική αυτή, με αρνητικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης.

Ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, όπως τονίζει ειδικότερα, «ώστε να αλλάξει η τουριστική πολιτική και να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι βαλκανικές χώρες που πρέπει να αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελλάδας». «Στην πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα δεν έχουμε περιθώρια άλλων καθυστερήσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης.

 

express

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Να καταργηθεί η βίζα για πολίτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s