Από 1ης Ιουλίου θα αναγράφεται στις φιάλες, η παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών στο κρασί


Η καζεΐνη, παράγωγο του γάλακτος και η αλμπουμίνη που περιέχεται στο ασπράδι των αυγών,  χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του κρασιού από τα διάφορα ιζήματα, ώστε να είναι απολύτως διαυγές, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε όσους πάσχουν από αλλεργία.

Για τον λόγο αυτό, μετά από δύο παρατάσεις, οι οινοπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι από την 1η Ιουλίου 2012, σύμφωνα με τον κανονισμό 2007/68/EC, να αναγράφουν στις ετικέτες των μπουκαλιών που διαθέτουν προς πώληση, τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχονται στο κρασί που εμφιαλώνουν.

Ο κανονισμός αφορά τα κρασιά εσοδείας 2012 που θα εμφιαλωθούν μετά την 1η Ιουλίου και εφεξής.
F.I.

 

filotimia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s