Η καζεΐνη, παράγωγο του γάλακτος και η αλμπουμίνη που περιέχεται στο ασπράδι των αυγών, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του κρασιού από τα διάφορα ιζήματα, ώστε να είναι απολύτως διαυγές, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε όσους πάσχουν από αλλεργία.
Για τον λόγο αυτό, μετά από δύο παρατάσεις, οι οινοπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι από την 1η Ιουλίου 2012, σύμφωνα με τον κανονισμό 2007/68/EC, να αναγράφουν στις ετικέτες των μπουκαλιών που διαθέτουν προς πώληση, τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχονται στο κρασί που εμφιαλώνουν.
Ο κανονισμός αφορά τα κρασιά εσοδείας 2012 που θα εμφιαλωθούν μετά την 1η Ιουλίου και εφεξής.
F.I.