«Το νέο Σύνταγμα θα είναι 100% ισλαμικό»


Ξεκάθαρος εμφανίστηκε σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Σουδάν όσον αφορά στο περιεχόμενο του νέου Συντάγματος που θα τεθεί προς ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει καθαρά «ισλαμικό χαρακτήρα».

«Το επόμενο Σύνταγμα στο Σουδάν θα είναι 100% ισλαμικό, ώστε να αποτελέσει ένα παράδειγμα για τις χώρες της περιφέρειας, σε ορισμένες από τις οποίες θρησκευτικά κόμματα κατέλαβαν την εξουσία έπειτα από λαϊκές εξεγέρσεις», σημείωσε ο Omar al-Bashir στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον ηγετών της κοινότητας Σούφι στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα Σύνταγμα που θα αποτελέσει υπόδειγμα σε όσους βρίσκονται γύρω μας. Και το πρότυπό μας είναι ξεκάθαρο, ένα 100% ισλαμικό Σύνταγμα, χωρίς τον κομμουνισμό ή την εκκοσμίκευση ή δυτικές επιρροές», σημείωσε. «Θα θέλαμε να πούμε στους μη μουσουλμάνους ότι δεν θα προστατεύει τίποτα άλλο εκτός από τη Σαρία», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Σουδάν βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα με μεγάλες διαδηλώσεις, με τους πολίτες να ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και εκχώρηση περισσότερων συνταγματικών ελευθεριών.

 

ksipnistere

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s