Το Κράτος (αυτή τη φορά το ΙΚΑ) που τρώει τα παιδιά του


Το Κράτος που τρώει τα παιδιά του. Το Κράτος που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του. Το Κράτος που απειλεί και εκβιάζει, τη στιγμή που το ίδιο δε σέβεται τις υποχρεώσεις του.

Έξι μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (αλήθεια, έχει διανοηθεί κάποιος από τους βουλευτές ή τους υπουργούς μας, πώς είναι να εργάζεσαι και να παραμένεις απλήρωτος επί 6 μήνες;). Όμως, παρ’ όλα αυτά, κατόρθωσαν να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο και να βελτιώσουν τους λειτουργικούς του δείκτες. Κατόρθωσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση που το ίδιο το Κράτος δημιούργησε, μέσα από τους πειραματισμούς του και τις πρακτικές διορισμού υψηλόμισθων αργόσχολων και υψηλά ιστάμενων “φίλων”.

Σήμερα, το νοσοκομείο δε μπορεί να λειτουργήσει επειδή το ΙΚΑ δε του δίνει ασφαλιστική ενημερότητα. Και χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, δε μπορεί να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Και εφ’ όσον δε μπορεί να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ (όταν βέβαια ο κρατικός οργανισμός υγείας έχει χρήματα και πληρώνει – πράγμα σπάνιο) δε μπορεί να αποπληρώσει ούτε του ΙΚΑ, ούτε και τους εργαζόμενους. Ένας ανόητος, αλλά …ελληνικότατος φαύλος κύκλος!

Όμως, την ίδια στιγμή το Κράτος, μέσω διαφόρων φορέων του, χρωστάει στο νοσοκομείο 17 εκατομμύρια ευρώ! Και, καλά το μαντέψατε, μεταξύ αυτών που χρωστούν στο νοσοκομείο, είναι και το …ΙΚΑ (σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΚΑ χρωστάει στο νοσοκομείο 15,3 εκατομμύρια)!

Δεκάδες τέτοιες ιστορίες …δημόσιας τρέλας, θα μπορούσε να βρει κάποιος στη σημερινή λειτουργία του Κράτους μας. Ιστορίες που όμως κινδυνεύουν να τινάξουν στο αέρα επιχειρήσεις ή φορείς που επιμένουν να αντιστέκονται στην κρίση και που τελικά μπορούν να τα καταφέρουν να επιβιώσουν.
Γιατί δε γίνεται το αυτονόητο; Γιατί το Κράτος δε συμψηφίζει τις οφειλές του προς επιχειρήσεις ή προς φορείς με τις οφειλές των επιχειρήσεων αυτών προς το ίδιο το Κράτος ή προς κρατικούς φορείς; Γιατί το ΙΚΑ δε συμψηφίζει τις οφειλές του Ερρίκος Ντυνάν με τις οφειλές του νοσοκομείου προς αυτό;

Θα είναι καλύτερο για το Κράτος εάν τελικά το Ερρίκος Ντυνάν διακόψει τη λειτουργία του; Θα είναι καλύτερο εάν το νοσοκομείο αυτό (που είναι από τα αρτιότερα της χώρας – γι’ αυτό και τελικά επί χρόνια εξυπηρετεί και όλη την κρατική “νομενκλατούρα”) βάλει λουκέτο; Θα είναι καλύτερα για το Κράτος εάν οι 1.200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βγουν στο δρόμο; (το Κράτος θα χάσει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θα επιβαρυνθεί με νέα επιδόματα ανεργίας).

Δε ξέρουμε εάν το κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επιθυμεί να βάλει λουκέτο στο Ερρίκος Ντυνάν. Αυτό που σίγουρα όμως ισχύει είναι ότι, η συμπεριφορά του Διοικητή του ΙΚΑ, προς το ΠΑΣΟΚ (το οποίο επίσης χρωστά εισφορές στο ΙΚΑ και του οποίου ο κ. Σπυρόπουλος είναι …ταμίας), είναι πολύ καλύτερη. O tempora, o mores!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου κοινοποίησε προς το Σύλλογό μας επιστολή (δείτε την επιστολή) την οποία απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή του ΙΚΑ και προς τους αρχηγούς των κομμάτων, με την οποία δε ζητά παρά το αυτονόητο. Τόσο δύσκολο είναι πια το αυτονόητο σ’ αυτή τη χώρα;

 

forologoumenos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s