ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Συνεχίζει να απλώνει τα πλοκάμια του στον Έβρο το Προξενείο της Κομοτηνής – Κανείς δεν είδε, ούτε άκουσε, “τον ήχον των κτιστών” – Πλήρης εκμαυλισμός συνειδήσεων από τον “χρυσόν των Μήδων” – Θα παρέμβει ο Εισαγγελέας για παράβαση καθήκοντος;

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης οι όμοροι νομοί του Έβρου και της Αδριανουπόλεως, έπρεπε να παραμείνουν με αμιγή Ελληνικό και Τουρκικό πληθυσμό, αντίστοιχα, ωσάν “ταμπόν” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Και ενώ στην αρχή τηρήθηκε αυτή η συμφωνία, με την πάροδο των ετών και την ανάπτυξη του νεοοθωμανισμού άρχισαν σιγά – σιγά οι προσπάθειες της Άγκυρας για ανατροπή αυτού του καθεστώτος.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ εδώ και πολύ καιρό, με πρωτοσέλιδα άρθρα της, έκανε λόγο για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, που “ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ”

Και ενώ μέχρι χθες το ενδιαφέρον της Τουρκίας περιοριζόταν στους Νομούς Ροδόπης – Ξάνθης, τώρα ο Έβρος βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Παλαιότερα ο Τούρκος Πρόξενος δεν τολμούσε να πατήσει το ποδάρι του εκτός της Ροδόπης,

Τώρα με την αδιαφορία των Κρατικών Υπηρεσιών, γυρίζει όπου θέλει, υπερβαίνοντας σαφώς τα όρια των αρμοδιοτήτων του ενώ οι επισκέψεις και επαφές στον Έβρο, βρίσκονται σε προτεραιότητα, αντιστάσεως μη ούσης, στα πλαίσια της οικοδόμησης “μέτρων εμπιστοσύνης” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Έτσι λοιπόν χάρη στην πλήρη αδιαφορία των Υπηρεσιών Ασφαλείας που έπρεπε να έχουν και “στον κώλο μάτια” όπως λέγει ο λαός μας, η Αλεξανδρούπολη αποκτά και το τρίτο (3ο) τζαμί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φθάσει στην εφημερίδα μας, κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Αυγούστου, στο νέο οικισμό της οδού Άβαντος που έχει αναπτυχθεί πάνω από τις γραμμές του Σιδηροδρόμου και μάλιστα σύριζα μ’ αυτές με κατάληψη ακόμα και του πρανούς που πρέπει να μένει ελεύθερο εκατέρωθεν των γραμμών του τραίνου.

Το θέμα αυτό, όπως θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες μας, πάλι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ το είχε επισημάνει, (χωρίς δυστυχώς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τους υπεύθυνους του ΟΣΕ), γράφοντας ότι παλιότερα στην Κίρκη, ο Σταθμάρχης είχε τιμωρηθεί από την Υπηρεσία του, επειδή στο πρανές των γραμμών είχε φυτεύσει ντοματιές και άλλα λαχανικά.

Τότε το κράτος λειτουργούσε, εφαρμόζοντας τους νόμους του.

Σήμερα ο εκμαυλισμός και η εξαγορά συνειδήσεων, έχει οδηγήσει την πολιτεία σε πλήρης διάλυση,

Ο “χρυσός των Μηδών” κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

Έτσι λοιπόν, κανείς δεν είδε τίποτα, ούτε άκουσε “τον ήχον των κτιστών” που αυθαίρετα έκτισαν νέο τζαμί, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια το Ελληνικό Κράτος, τις Πολεοδομίες και τις άλλες υπηρεσίες του.

Βέβαια, αν τυχόν κανείς από εσάς τολμήσει να κτίσει αυθαίρετο κτίσμα, τον εξοντώνουν τα πρόστιμα που επιβάλλει το Ελληνικό Κράτος.

Εάν όμως είσαι μουσουλμάνος στην Θράκη, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Επειδή όμως το συγκεκριμένο αυθαίρετο κτίσμα, φτιάχθηκε για να εξυπηρετήσει υποτιθέμενες τις ανάγκες των πιστών για προσευχή, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση π.χ. ενός σεισμού.

Το θέμα το παρακολουθούμε και στα επόμενα φύλλα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, θα έχουμε να πούμε περισσότερα,

Πάντως σύμφωνα με όσα μάθαμε, επί του παρόντος, δεν θα σηκωθεί μιναρές,

Αυτές οι εργασίες θα γίνουν αργότερα….

Η μετατροπή της Θράκης σε “Κοσσυφοπέδιο” προχωρεί.

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s