Νέο έγκλημα Παπανδρέου Παπαδήμου που άφησε την Ελλάδα έρμαιο των εμπρηστών αποκαλύπτει η Αυγερινοπούλου


Ερώτηση για την απώλεια 47 εκατομμυρίων Ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά το οποίο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα αναλάμβανε τον κεντρικό σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας ολόκληρης της χώρας και τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος κατέθεσε σήμερα, η Βουλευτής Ηλείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 η Ελλάδα έχασε τις προθεσμίες για την εφαρμογή ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους 47 εκ.Ευρώ με στόχο τον εξ’αρχής, πανελλαδικό, κεντρικό σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας της χώρας μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης.

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε δοθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία. Η μελέτη ύψους 50.000 Ευρώ παρελήφθη από τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη το 2009. Ωστόσο, η εφαρμογή του προγράμματος -για την οποία υπήρχε πίστωση ύψους 7 εκατομμυρίων Ευρώ, καθώς και η εκτέλεση του, και ο εξοπλισμός του πυροσβεστικού σώματος δεν προχώρησαν έως το Φεβρουάριο του 2012, οπότε χάθηκαν οι προθεσμίες για την ολοκλήρωσή του και την εκταμίευσή 47 εκατομμυρίων Ευρώ.
Κατά πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο αρνούμενη να αναλάβει το έργο.

«Για ένα ακόμη καλοκαίρι η χώρα μας ζει τραγικές στιγμές πάνω από τα αποκαΐδια χιλιάδων στρεμμάτων δάσους και ιδιωτικών περιουσιών. Οι φωτιές στη Χίο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας κατέδειξαν για άλλη μια φορά τις ελλείψεις συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό δασοπυρόσβεσης και σε υλικοτεχνική υποδομή. Σε συνάντηση που είχα πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2012 με τον τότε Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ.Θ.Μπούφη, είχα λάβει τη διαβεβαίωση ότι η υπηρεσία θα προχωρούσε σε κεντρικό σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας της χώρας. Προφανώς, αυτό δε συνέβη. Με ποιο σκεπτικό δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα;

Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός του συστήματος πολιτικής προστασίας της χώρας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες μεταξύ των Ο.Τ.Α, του πυροσβεστικού σώματος, των εθελοντών και των λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος και για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δομών που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές».

 

 

olympia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s