ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Φέτος, το 2012, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης καθώς και του μεγαλύτερου μέρους της Μακεδονίας μας! Η απελευθέρωση της πρωτεύουσας των Μακεδόνων από τον τουρκικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου, δίνει εορταστικό χαρακτήρα σε ολόκληρη τη Μακεδονία, σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες του Κόσμου!

   Εορτάζοντας λοιπόν τα 100 χρόνια Ελευθερίας η Μακεδονία χρειάζεται τα νέα τραγούδια της, τους νέους ύμνους της, τους νέους ποιητές, στιχουργούς και συνθέτες της, τις νέες φωνές της, που θα περάσουν στις επόμενες γενιές τις μεγάλες μορφές και ώρες των Μακεδόνων! Αλλά και την αιώνια τιμή και ευγνωμοσύνη που οφείλουμε στους ήρωες και πρωταγωνιστές της Ελευθερίας, του νέου εθνικού Έπους του 1912-13! Του δεύτερου ΄21!

   Παράλληλα, θα υμνηθεί η τεράστια αρχαία, αλεξανδρινή, βυζαντινή και νεώτερη ιστορία της Μακεδονίας, αλλά και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου μας, τον οποίο η ίδια η Παναγία περί το 41 μ.Χ. διάλεξε για να γίνει το πνευματικό Περιβόλι της, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος της, ερχόμενη προσωπικά ως εδώ, στην περιοχή της Μονής Ιβήρων! Αλλά και ο Απόστολος Παύλος εκλήθη εκ Θεού ειδικά στη Μακεδονία, με όραμα ανδρός Μακεδόνος που του έστειλε ο Θεός, για να έρθει να κηρύξει στη Μακεδονία μας, το μεγάλο χαρμόσυνο μήνυμα του Χριστιανισμού! Εδώ έλαμψε, κήρυξε και μαρτύρησε εξ άλλου ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Νέστορας και Λούπος, ενώ από εδώ ξεκίνησαν οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος, εκχριστιανίζοντας τους Σλάβους!

   Ταυτόχρονα, θα δοθεί μέσα από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού μιαν ακόμη απάντηση πολιτισμού και δημιουργικότητας για την αιώνια Ελληνικότητα και μοναδικότητα της Μακεδονίας, στους αμετανόητους πλαστογράφους και σφετεριστές της!

   Χιλιάδες χρόνια Ιστορίας – 100 χρόνια Ελευθερίας, κλεισμένα σε ένα τραγούδι! Σε μια πνοή χαράς, ηρωισμού και εθνικής συγκίνησης, που ενώνει, ξεσηκώνει, συγκινεί και ενθουσιάζει, όλες τις καρδιές, όλες τις ματιές, όλους τους Έλληνες του Κόσμου!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προσοχή: λήξη διαγωνισμού 5 Οκτωβρίου 2012

Διαβάστε τους ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s