Ντεμέκ Ξαφνικά στην Ομόνοια: «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά», «έχουμε τη δική σας κάλυψη», μπλα, μπλα, μπλα ….


Ξαφνικά στην Ομόνοια

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην περιοχή της Ομόνοιας έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια. Ο πρωθυπουργός θέλησε να δει την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο κι αν το σχέδιο Ξένιος Ζευς για τους λαθρομετανάστες έχει αποτελέσματα. Περπάτησε στην πλατεία και στους γύρω δρόμους, συνομίλησε με καταστηματάρχες, ήπιε καφέ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια -που τον συνόδευε- και τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα της περιοχής.

«Κοιτάξτε, εδώ κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας. Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Το προχωράμε […] αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά», πρόσθεσε. «Αφού έχουμε τη δική σας κάλυψη, εντάξει», του απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Πράγματι πολύ ωραία όλα αυτά, και επικοινωνιακά ακόμη καλύτερα. Αλλωστε, αν ανατρέξουμε στην ιστορία αμφιβάλλω αν θα βρούμε άλλον πρωθυπουργό να ξέρει κατά που πέφτει η Ομόνοια. Ελπίζουμε μόνο να μην «σκούπισαν» το κέντρο για να το δει ο πρωθυπουργός, όπως έκαναν στα στρατόπεδα πριν από κάθε επέτειο ή επίσκεψη προσεκλημένων. Καθάριζαν το χώρο, γυάλιζαν τα όπλα και τα οχήματα, έλαμπαν τα πάντα για τη γιορτή και την παρέλαση, αλλά μόλις έπεφταν τα φώτα, έμενε μόνο ο ασβέστης αφού τα όπλα ήταν χαλασμένα και τα οχήματα δεν έπαιρναν ούτε καν μπροστά.

Ελπίζουμε, λοιπόν, μην έγινε έγινε κάτι τέτοιο και στην Ομόνοια, αν και εκεί όσο και να συμμαζέψεις, πάλι το χάλι της θα έχει. Αν θέλουμε να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι:

·         Ο Ξένιος Ζευς έχει αποτελέσματα. Χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν φύγει από το κέντρο και το κέντρο έχει πάρει ανάσα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα αλλά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

·         Σε πείσμα και αντίδραση των «ευαίσθητων» αριστερών που ζουν στο Κολωνάκι, την Εκάλη ή την Πολιτεία και των Χρυσαυγιτών που χάνουν το προνομιακό τους πεδίο, η κυβέρνηση για πρώτη φορά κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα. Ελλειπής, με τα προβλήματά της, αλλά είναι τουλάχιστον μια προσπάθεια και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το στηρίξουμε. Οποιος έχει ζήσει έστω και μια ώρα στο κέντρο καταλαβαίνει ότι κάτι πάει να γίνει. Γι’ αυτό και απαιτείται πολιτική και κοινωνική στήριξη της προσπάθειας.

·         Τα κέντρα κράτησης πρέπει να υλοποιηθούν, ίσως ήταν το μόνο σοβαρό έργο που ξεκίνησε ο Χρυσοχοϊδης. Σε πείσμα ορισμένων δημάρχων που ουρλιάζουν για ένα κέντρο στην περιοχή τους, αλλά κάνουν τις… κότες για τους εκατοντάδες μετανάστες που περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους.

·         Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να αλλάξει άμεσα με έναρξη διαπραγματεύσεων με τις άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να αναδειχθεί το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές από το Αιγαίο, τώρα που ο Εβρος έχει μερικώς «φράξει» και οι δουλέμποροι αναζητούν θαλάσσιες εισόδους προς την Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια συμβολική κίνηση στήριξης στην προσπάθεια που γίνεται από την Αστυνομία. Όμως, απαιτείται ευρύτερη πολιτική στήριξη διότι το πρόβλημα ανήκει σε όλους. Ναι στην αντιμετώπιση του θέματος με ανθρωπιστικούς τρόπους, όχι στην αδράνεια στην οποία θέλουν κάποιοι να περιέλθει το κράτος ώστε να εμφανίζονται οι ίδιοι αυτόκλητοι σωτήρες.

http://www.antinews.gr/2012/09/01/177285/#more-177285

kourdistoportocali

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ντεμέκ Ξαφνικά στην Ομόνοια: «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά», «έχουμε τη δική σας κάλυψη», μπλα, μπλα, μπλα ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s