Στο 75% η φορολογία για τους έχοντες και κατέχοντες εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου στη Γαλλία


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα το σχέδιο φορολόγησης κατά 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα άνω του ενός εκατ. ευρώ. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για ένα εκατ. ευρώ ανά νοικοκυριό ή ανά άτομο.

Πρόκειται για μια δέσμευση που είχε αναλάβει πριν από την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας.

«Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε στο περιθώριο επίσκεψης του σε εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι η υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη δημιουργία ενός φόρου της τάξης του 75% για τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως «θα τηρηθεί αυστηρά», διαψεύδοντας πληροφορίες που άφηναν να εννοηθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση εγκαταλείπει το σχέδιο αυτό.

«Επεξεργαζόμαστε τους τεχνικούς όρους. Αυτή η δέσμευση του πρόεδρου θα τηρηθεί αυστηρά», είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διευκρίνισε ότι ο φόρος αυτός θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο.

 

dailynews24

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s