Συγκλονιστικό βίντεο από τις σφαγές στη Συρία – Ομαδικές εκτελέσεις Σύρων από ισλαμιστές-μισθοφόρους


Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον ανοικτό πια πόλεμο των ισλαμιστών-μισθοφόρων που διεξάγεται στη Συρία καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται στην πολύπαθη αυτή χώρα.

 Στις σκληρές σκηνές του βίντεο, φαίνονται καθαρά ομαδικές εκτελέσεις Σύρων τους οποίους οι «ακτιβιστές» όπως τους αποκαλούν τα δυτικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ (!) έχουν συλλάβει ως υποτίθεται συνεργαζόμενους, όχι με κάποιοι εξωτερικό εχθρό αλλά με την κυβέρνηση της Συρίας!

Να σημειωθεί πως κάποιοι από τους εκτελεσθέντες είναι Χριστιανοί και σφαγιάστηκαν και μόνο για την διαφορετική τους πίστη. 

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από τους ισλαμιστές αντάρτες είναι εξοπλισμένοι με δυτικά τουφέκια όπως στην περίπτωση της εκτέλεσης στο 4.24 λεπτό του βίντεο όπου φαίνονται καθαρά ΜΚ16Α1, Μ16Α2 και Μ4.  

Η δημοσιοποίηση αυτών των εγκλημάτων έκανε ακόμη και την ειδικό επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ Navi Pillay ότι οι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου στη Συρία θα διωχθούν σε όποια πλευρά και αν ανήκουν.

Απευθυνόμενος στη  συνεδρίαση των 47 μελών του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, που διεξάγεται στη Γενεύη η Pillay προέβλεψε ότι είναι αναπόφευκτο πως όλοι όσοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου να οδηγηθούν αργά ή γρήγορα ενώπιων του διεθνούς δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου ICC.

Στην ομιλία της η Pillay ανέφερε πως είναι εξίσου ενοχλημένη –σ.σ. πάλι καλά- από τη δράση των αντι-κυβερνητικών δυνάμεων στην οποία συμπεριλαμβάνονται φόνοι, εκτελέσεις, βασανισμοί, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) τουλάχιστον 20 Σύροι στρατιώτες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τους αντάρτες το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χαλέπι.

«Οι στρατιώτες συνελήφθησαν στο στρατώνα Χανάνο την Παρασκευή ή το Σάββατο από τους αντάρτες και μετά εκτελέστηκαν αλλού. Τα χέρια τους ήταν δεμένα και τα μάτια τους καλυμμένα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του OSDH και παρουσίασε και ένα βίντεο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το OSDH δείχνει είκοσι πτώματα ανδρών που φορούν στολή, μπρούμυτα με τα κεφάλια τους ματωμένα να ακουμπούν στο πεζοδρόμιο.

Μπροστά τους στέκονται ένοπλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα ή με στολή, και ένας από αυτούς κάνει το σήμα της νίκης. «Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος» φωνάζει ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος ξεστομίζει μια λέξη περιφρόνησης για τα θύματα.

 

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Συγκλονιστικό βίντεο από τις σφαγές στη Συρία – Ομαδικές εκτελέσεις Σύρων από ισλαμιστές-μισθοφόρους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s