Ποινική δίωξη για την υπόθεση «Αλουμίνιον» του Μυτιληναίου


Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ και της εταιρείας… «Αλουμίνιον Ελλάδος» (του ομίλου Μυτιληναίος) έδωσε την τετάρτη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη σχετικά με οφειλές περίπου 82 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ από την εταιρεία «Αλουμίνιον».

Στην παραγγελία του ο κ. Πεπόνης ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ για το αδίκημα της απιστίας, και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε βάρος των υπευθύνων της «Αλουμίνιον».

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χαριστικές ρυθμίσεις της ΔΕΗ προς την εταιρεία «Αλουμίνιον», η οποία φέρεται ότι πέτυχε να μειώσει τις οφειλές της με ευνοϊκές ρυθμίσεις και από το ποσό των 100,6 εκατ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν να πέσουν τελικά στα 82 εκατ.

Από την πλευρά της η εταιρεία «Αλουμίνιον» υποστήριζε ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπερτιμολόγηση του ρεύματος και ότι το θέμα εκκρεμούσε στη διαιτησία.

 

kentrinews

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποινική δίωξη για την υπόθεση «Αλουμίνιον» του Μυτιληναίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s