Το FBI στον ρόλο του μεγάλου αδελφού


σχόλιο ID-ont: Όλα όσα λέγονται για «ενέργειες μέσα στα όρια της νομιμότητας» είναι κουραφέξαλα. Αυτό που βλέπουμε είναι το ένα σύστημα να φέρνει το άλλο. Όταν δεν αντιδράμε στο προηγούμενο έρχεται το επόμενο κι η κατάληξη θα είναι, η κοινωνία του Όργουελ να ωχριά μπροστά στην διαμορφούμενη πραγματικότητα…

TO BHMA: Ένα πιλοτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων που εμφανίζονται σε κάμερες ασφαλείας.

To FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει ένα δις δολάρια προκειμένου να αναπτύξει μία βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων, που θα επιτρέπει στους πράκτορες της υπηρεσίας να ταυτοποιούν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του FBI το πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Ταυτοποίηση Νέας Γενιάς (Next Generation Identification), είναι μια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το πρόσωπο ενός ανθρώπου μαζί με βιομετρικά δεδομένα όπως αναλύσεις DNA, σάρωση ίριδας και αναγνώριση φωνής προκειμένου να ταυτοποιήσουν κάποιον.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και σύμφωνα με το FBI θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πολιτείες από το 2014. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μπορεί να αναγνωρίσει μόνο όσους έχουν ήδη συλληφθεί και η αστυνομία διαθέτει φωτογραφία τους, αλλά σύντομα θα μπουν στη βάση των δεδομένων και φωτογραφίες από τα διπλώματα οδήγησης.

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεσηκώσει τις αντιδράσεις οργανώσεων που προασπίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά το FBI διαβεβαιώνει ότι είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

id-ont

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το FBI στον ρόλο του μεγάλου αδελφού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s