ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εκπρόσωπος Τύπου των αναρχικών»


Εκτελώντας χρέη «εκπροσώπου» των αναρχικών, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε χτές το μεσημέρι μία αρκετά αιχμηρή ανακοίνωση η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάληψη Δημόσιου κτιρίου από αναρχικούς.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την κατάληψη ΔΕΛΤΑ η οποία αφορά κτίριο που ανήκει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέσα στο κτίριο βρέθηκαν, 30 ασφυξιογόνος μάσκες, 2 φίλτρα αντιασφυξιογόνων μασκών 2 μαχαίρια τύπου σουγιά, 1 τσεκούρι, 3 ζεύγη ροπάλων τύπου νουτσάκο, 1 ρόπαλο και μία κροτίδα. Τώρα τι δουλειά είχαν όλα αυτά μέσα σε ένα κτίριο το οποίο προσέφερε κοινωνικό έργο όπως οι ένοικοι του ισχυρίζονταν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εξηγήσει.

Επιπλέον σε αφίσα που οι καταληψίες είχαν παλαιότερα τοιχοκολήσει ζητούσαν να μην ασκηθεί δίωξη στον ληστή τραπεζών Μιχάλη Τραικάπη !

Το πιο σημαντικό όμως και κατακριτέο είναι ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δικαιολογεί την παράνομη πράξη των ατόμων που κατέλαβαν το Δημόσιο κτίριο το οποίο και οικειοποιήθηκαν.

Με αυτή την λογική, την οποία όπως φαίνεται επιβραβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε ο καθένας να καταλάβει Δημόσια κτίρια καταναλώνοντας ηλεκτρισμό και νερό, χωρίς να πληρώνει τους λογαριασμούς, δικαιολογώντας την πράξη του ισχυριζόμενος ότι έχει καλές προθέσεις και ότι θέλει να βοηθήσει γενικά και αόριστα ανθρώπους, εις βάρος φυσικά των φορολογουμένων που πληρώνουν τελικά τους λογαριασμός.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη ΔΕΛΤΑ λειτουργεί από το 2007, οπότε μπορεί ο καθένας να υπολογίσει πόσο κόστισε στους φορολογουμένους η «κοινωνική ευαισθησία» ορισμένων ατόμων από τότε.

Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιδιώκει να μετατραπεί στο συνήγορο των αναρχικών ξεχνώντας ότι είναι πλέον ένα κόμμα εξουσίας, το οποίο αν κάποια στιγμή κληθεί να κυβερνήσει την χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο, εκτός και αν ο νόμος δεν εφαρμόζεται όποτε μας συμφέρει ;

Άραγε πόσοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζουν τις καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων μέσα στα οποία βρέθηκαν σύνεργα ταραχοποιών ; Πόσοι οικογενειάρχες, μικροεπαγγελματίες έμποροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ανέχονται την διατήρηση ενός χώρου στον οποίο φυλάσσονταν όργανα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις περιουσίες τους. Πόσοι ανέχονται να πληρώνουν τον λογαριασμό για το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα που κάποιοι «κοινωνικά ευαίσθητοι επαναστάτες» καταναλώνουν ;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αγγελιοφόρου της Θεσσαλονίκης (http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=151457)

«Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού -σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Δένδια- η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό σόου άνευ προηγουμένου, εισβάλλοντας και εκκενώνοντας την Κατάληψη Δέλτα. Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές επέλεξαν να αποτυπώσουν σε ένα άνευ ουσίας video -είναι δημοσιευμένο στο astynomia.gr- την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνοπλοι άνδρες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, και έδιναν την εικόνα εμπόλεμης ζώνης για ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ, στεγάζεται από το 2007 στο κτίριο των πρώην εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε αφεθεί ερειπωμένο για χρόνια, παρά το γεγονός ότι η επαναλειτουργία των εστιών αποτελεί πάγιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος. Όλα αυτά τα χρόνια η “Δέλτα” λειτουργούσε ως αυτοοργανωμένος, ελεύθερος κοινωνικός χώρος, καλύπτοντας τις ανάγκες στέγασης δεκάδων νέων ανθρώπων, διέθετε οργανωμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα μουσικής, ενώ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία της. 

Αντίθετα οι ένοικοι με συνέπεια συντηρούσαν ένα κτίριο που το Ελληνικό Δημόσιο επιδεικτικά άφηνε να καταστρέφεται, παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες αξιοποίησης του κτιρίου από τη διοίκηση του ΤΕΙ -όπως αυτή έχει δεσμευτεί- και πιστεύουμε ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας των εστιών, ιδιαίτερα σήμερα που ακόμη και η στέγαση των φοιτητών αποτελεί διακύβευμα.

Παράλληλα εκφράζουμε την τουλάχιστον απορία μας για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς και οι ηγεσίες του ΠΡΟ-ΠΟ και της ΕΛΑΣ την τήρηση της έννομης τάξης και την επίτευξη κοινωνικής ειρήνης και ομαλότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν εναργείς νέοι που αγωνίζονται να καλύψουν τις ανάγκες της επιβίωσής τους. Η τήρηση της νομιμότητας, σε μια χώρα που τάγματα εφόδου δρουν για μήνες ανενόχλητα, δεν είναι υπόθεση προβολής στα δελτία των 8, αλλά κοινωνική απαίτηση και διεκδίκηση».

agelioforos.gr –

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εκπρόσωπος Τύπου των αναρχικών»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s