Σοβαρά επεισόδια στην Αυστραλία μεταξύ μουσουλμάνων και αστυνομίας με αφορμή την ταινία για τον Μωάμεθ (βίντεο)


Στην Αυστραλία τις περασμένες ημέρες ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ. Από τις συγκρούσεις με τις αρχές 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έξι συνελήφθησαν.

Σοκ προκαλεί όμως στο βίντεο που η οκτάχρονη Αυστραλή μουσουλμάνα που εκφράζει την αγάπη της και την πίστη της στην Τζιχάντ.
Στο πλαίσιο συνάντησης μουσουλμάνων στο Σίδνευ, η μικρή ονόματι Ρουκάγια μίλησε στο κοινό για τον ιερό πόλεμο αλλά και την εξέγερση στη Συρία και την μουσουλμανική κοινότητα. «Αυτές οι εξεγέρσεις απέδειξαν ότι η Ούμα (το ισλαμικό έθνος) είναι ζωντανή» και συμπλήρωσε ότι αγαπά το Ισλάμ και τη Τζιχάντ.

«Παιδιά στην ηλικία μου κατεβαίνουν στους δρόμους και συμμετέχουν στα επεισόδια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φέρουν τροφή, νερό και φάρμακα στα τραυματισμένα μέλη των οικογενειών τους. Μερικά από αυτά (τα παιδιά) δεν επιστρέφουν ποτέ στη μητέρα τους», συμπλήρωσε η μικρή μαντηλοφορούσα.

eglimatikotita

ΣΧΟΛΙΟ MySatelite:Πρόσθετες πληροφορίες που εμφανίζονται στο ρεπορτάζ του Mark Burrows (δημοσιογράφος του Αυστραλέζικου Channel Nine, 9 News)

Σοκ προκάλεσε επίσης η εικόνα ενός παιδιού να κρατάει χαρτόνι με την επιγραφή «Behead all those who insult the Prophet» – Αποκεφαλίστε όλους όσους προσβάλλουν τον Προφήτη (Μωάμεθ) – κάτα τη διάρκεια διαδηλώσεων που έλαβαν μέρος το Σάββατο που μας πέρασε.

Το ρεπορτάζ του Αυστραλέζικου καναλιού μιλάει για περίπου 300 με 400 διαδηλωτές, και επισημάνει πως μόνον 8 συλλήψεις έγιναν. Όργανα της τάξης και ΜΑΤ ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο για να πιάσουν τους επικεφαλής της διαδήλωσης, αλλά δεν τους δόθηκε άδεια. Η επίσημη δικαιολογία απο τα στόματα ανωτέρων στελεχών ήταν πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα διασπώταν. Στο βίντεο αναφέρει πως αν προχωρούσαν σε μαζικές συλλήψεις, θα υπήρχε «ρήγμα» στις γραμμές των δυνάμεων καταστολής λόγω «έλλειψης προσωπικου».

Τέλος, φημολογείται πως Μουσουλμάνοι ετοιμάζονται για νέα διαδήλωση αυτό το Σάββατο.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σοβαρά επεισόδια στην Αυστραλία μεταξύ μουσουλμάνων και αστυνομίας με αφορμή την ταινία για τον Μωάμεθ (βίντεο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s