Γερμανία: Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι


Μεγάλες διαφοροποιήσεις στην κατανομή του πλούτου δείχνει έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης την οποία επικαλείται η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ενδεχομένως όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η κρίση οδηγεί σε μεγάλες ανισότητες, ενώ στη Γερμανία παρατηρείται μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου στους ήδη πλούσιους!

Οι αριθμοί δείχνουν «τεράστιες ανισότητες στην κατανομή του ιδιωτικού πλούτου». Το 53% των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα ανήκει στο 10% των πιο πλουσίων, ενώ λιγότερο από 1% ανήκει στο 50% των πλέον φτωχών. Μάλιστα, η περιουσία αυτού του 10% αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα παρατηρείται μείωση της κρατικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο, παρά την οικονομική κρίση, η καθαρή περιουσία των Γερμανών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ακίνητα, καταθέσεις και οικοδομήσιμες εκτάσεις, αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει το υπ. Εργασίας: «Την ώρα που η καθαρή περιουσία του γερμανικού κράτους μειώθηκε μεταξύ 1992 και 2012 κατά 800 δισ. ευρώ, η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών διπλασιάστηκε από τα 4,6 στα 10 τρισ. ευρώ». Μόνο μεταξύ 2007 και 2012 ο ιδιωτικός πλούτος αυξήθηκε κατά 1,4 τρισ. ευρώ.

 

topontiki

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s