Πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μοιράζει ο Μπουτάρης


Τελικά θα επιβεβαιωθεί: στη Θεσσαλονίκη τα μισά μαγαζιά τα έκλεισε η κρίση και τα άλλα μισά θα τα κλείσει ο Μπουτάρης!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά στέλνοντας ραβασάκια σε ιδιοκτήτες καφέ με πρόστιμα από 40.000 έως 200.000 ευρώ!!!

Η υπόθεση αφορά την πολύπαθη οδό Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Ποσειδωνείου. Τους εναπομείναντες ιδιοκτήτες (τα περισσότερα μαγαζιά εκεί έχουν βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης πελατών), κυνηγά με απίστευτη μανία ο Δήμος Θεσσαλονίκης τόσο με τρόπους που δεν είναι ούτε σωστοί αλλά ούτε και ρεαλιστικοί όσο και για λόγους για τους οποίους δεν έχει 100% δίκιο!

Έχουμε και λέμε:

1. Τα πρόστιμα, που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στους εμβρόντητους ιδιοκτήτες, αφορούν αυθαίρετες κατασκευές.

2. Μεγάλη έκταση όμως που ο Δήμος θεωρεί ως έκταση κοινόχρηστη στην οποία έχουν μπει αυθαίρετες κατασκευές (κυρίως παρτέρια, διαχωριστικά και σκίαστρα) δεν είναι ούτε δική του αλλά ούτε και κοινόχρηστη: ανήκει στην ΚΕΔ, οπότε ο Δήμος το παίζει άρχοντας σε ξένο αχυρώνα.

3. Ο νόμος είναι σαφής: υποχρεώνει κάθε δημοτικό συμβούλιο να πάρει αποφάσεις ώστε να τακτοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι διαχωρισμοί και η σκίαση του χώρου ώστε τίποτε να μην είναι αυθαίρετο. Όμως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προχωρά στη λήψη μίας τέτοιας απόφασης προφανώς επειδή θέλει μόνο να δημιουργεί εντυπώσεις και όχι να λύνει τα προβλήματα.

Και τώρα η ουσία:

Τα μαγαζιά αυτά έχουν συμμαζευτεί αρκετά και στην περιοχή δεν επικρατεί το παλιό μπάχαλο. Από τη στιγμή που η λειτουργία των καφέ-μπαρ στο σημείο δεν ενοχλεί την κίνηση των πολιτών, οι ιδιοκτήτες πρέπει να βοηθηθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να δουλέψουν καλύτερα!

Εάν ένα τέτοιο μαγαζί δουλέψει καλά τότε πληρώνει τον Δήμο (Δημοτικά τέλη και τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου) και βοηθά την τοπική οικονομία, με τη συγκράτηση θέσεων εργασίας.

Και το σημαντικότερο: επιτρέπει στους πολίτες να χαίρονται το καφεδάκι τους με άνεση…

Αλλά τέτοιες οπτικές είναι άγνωστες στην… παλαιοκομμουνιστικής αντίληψης διοίκηση του Δήμου που βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο του κάθε επιχειρηματία (εκτός εάν είναι ανηψιός του Μπουτάρη).

Άραγε με τα πρόστιμα τί θα καταφέρει (εκτός από το να προκαλέσει εμφράγματα και εγκεφαλικά;) Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι σήμερα ο ΔΘ μπορεί να εισπράξει πρόστιμο 200.000 ευρώ;

 

taxalia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s