Κατάθεση-σοκ για τον Αντρίκο Παπανδρέου


Τι αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Δημοκρατία για τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού… Κατάθεση- σοκ για τον Αντρίκο Παπανδρέου

Έγγραφο-φωτιά, που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα για τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα Δημοκρατία.

Η εφημερίδα παραθέτει ένορκη κατάθεση του Μίνωος Ζομπανάκη, φίλου του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία αποτελεί μέρος της δικογραφίας της μήνυσης που έχει καταθέσει ο κ. Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση αναφορικά με την υπόθεση των CDS.

Ωστόσο αν και ο κ. Ζομπανάκης φαίνεται ότι κατέθεσε για να τον εκθειάσει, μάλλον του δημιουργεί νέα προβλήματα: «Τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου τον γνωρίζω από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, την εποχή που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή με τον νομπελίστα Αμάρτια Σεν (…). Το ήθος και η ακεραιότητα τον συνόδευαν σε όλη του τη σταδιοδρομία. Γνωρίζω καλά ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει τα τελευταία 11 χρόνια, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να διεκδικεί τίτλους και μισθούς» αναφέρει χαρακτηριστικά o κ. Ζομπανάκης.

Η πλευρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θεωρεί ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ρόλο του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού κατά την περίοδο της κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας μας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το επίμαχο διάστημα των τελευταίων τριών ετών, δηλαδή, ο Αντρίκος Παπανδρέου εργαζόταν παράλληλα και ως άμισθος σύμβουλος της Τραπέζης της Ελλάδος, της εποπτεύουσας αρχής για την έκδοση των ελληνικών ομολόγων.

Αν και ο κ. Παπανδρέου είχε ως αντικείμενο τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, η παρουσία του στην ΤτΕ χρήζει εξηγήσεων.

Με το που ο αδερφός του, Γιώργος, ανέλαβε τη πρωθυπουργία της χώρας τον Οκτώβριο του 2009, διορίστηκε, όπως προκύπτει, ως άμισθος σύμβουλος της ΤτΕ, εργαζόμενος παράλληλα και στην εταιρία Unigestion, η οποία ήδη ελέγχεται δικαστικά για κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της χώρας.

alithinapsemata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s